avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Vanzari de produse sau servicii pe scara blocului
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Vanzari de produse sau servicii pe scara blocului

Un agent comercial (RDS) a intrat pe scare blocului (proprietate privata comuna) avand acordul proprietarului unui apartament. Apoi a inceput sa sune direct la usa la mai multe apartamente (de la care, insa, nu avea acordul sa intre in bloc). A refuzat sa iasa, desi i-am atras atentia ca ar trebui sa ceara la interfon acordul fiecarui apartament in parte. Mai mult, mi-a spus ca politia este de acord cu aceasta practica comerciala (desi este, evident, un caz de incalcare a proprietatii private). Care este pozitia politiei comunitare legat de asemenea practici comerciale? Cum ar trebui sa procedeze cei deranjati?
.......A proprietatii private....comune. Deci trebuie sa aveti in vedere ca ceea ce va deranjeaza pe Dv., pe alt vecin, la fel de indreptatit sa se considere proprietar, il poate interesa.
Cine ar fi chemat sa judece intre supararea Dv. si interesul vecinului, repet, amandoi la fel de indreptati sa se simta proprietari in acelasi spatiu comun?
Scara blocului este parte comuna
Apreciez ca, atata timp cat reprezentantul operatorului mentionat de dvs ,avand acordul unui proprietar,a inteles sa reprezinte interesele unitatii ,fara a incalca dispozitiile in vigoare,datorita considerentului convietuirii in comun,rezulta ca trebuie sa fim intelegatori si toleranti.
Firma respectiva are sediu central si sediu puncte de lucru. Aici este vorba despre agentii de vanzari care vin prin blocuri si intreaba locatarii daca doresc abonamente de cablu TV-internet-telefonie la firma respectiva.
Agentul intra in bloc, suna la usi, cine vrea ii deschide, cine nu, nu....si omul pleaca in cele din urma.....
manolescuflorin a scris:

Pentru a avea sediul firmei sau un punct de lucru trenbuie declararea sediului.În cazul dumneavoastră era nevoie de acordul colocatarilor.dacă i s-a emis actul de funcţionare nu s-a făcut corect.Faceţi o adresă semnată de vecini către ofociul registrului comerţului pentru a vedea sediul de funcţionare.Dacă răspunsule negativ adresaţi-vă gărzii financiare pentru activitate fără declararea sediului..


Nu s-a precizat aspectul invocat de dvs
Autorul topicului a mentionat ca a fost deranjat de manierea de promovare a respectivului operator cablu sistem din usa in usa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E necesară aprobarea asociației de proprietari pentru a fi legat la cutia rcs-rds? marianliviuh marianliviuh Mă confrunt cu urmatoarea problemă. Locuiesc la parter iar pe casa scării este instalată o cutie RCS-RDS. In momentul cand au venit cei de la cablu pt a ... (vezi toată discuția)
Echipamente electronice pe peretele exterior Instantlife Instantlife Buna ziua, Iata o problema destul de comuna: pe unul din peretii exteriori ai apartamentului meu a rasarit un val de cablu si o cutie continand probabil ... (vezi toată discuția)
Participarea la cheltuielile asociatiei a persoanelor juridice de la parter Macinic Florin Macinic Florin Buna seara, va rog sa ma scuzati dar am mare nevoie de sfatul dumneavoastra. Locuiesc int-un bloc din sector 2, Colentina, Bucuresti si fac parte din ... (vezi toată discuția)