avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... datorie - am imprumutat pe cineva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

datorie - am imprumutat pe cineva

buna seara,
am si eu o pb...acum o saptamana am dat niste bani imprumut la o cunstiinta, cateva sute de lei si era vorba ca sambata mi-i da inapoi. problema e ca de sambata nu mai rasp la tel, mesaje, nimic...#-o oare daca as depune plangere la politie as rezolva ceva? martor cum ca i-am dat am si am si msg de la pers respect in care imi cere... va rog mult rasp.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:43, 9 Martie 2010
da, faceti o plangere la politie rapid dupa cvare sa-i anuntati si pe cei care i-ati imprumutat ca poate asa ii faceti sa vi dea inapoi fara multe vorbe.
Inainte de a demara o actiune in instanta ,care incumba efort,timp irosit,nervi,
incercati contactarea beneficiarului imprumutului,poate a intervenit o situatie delicata,dar acesta nu intentioneaza sa se sustraga de la obligatia platii
Fiind o cunostiinta,incercati notificarea cu termen,a obligatiei restituirii sumei imprumutate,notificare pe care o comunicati prin corespondenta cu mandat de confirmare
Daca in termenul prevazut cunostiinta nu se achita de retituirea obligatiei financiare,se impune sa va luati masuri suplimentare de asigurarea a recuperarii imprumutului si sa formulati plangere la politie
Daca precizati existenta de sms,solicitati la operator autorizat listarea mesajului pe care il anexati la plangere
Invatatura de minte
Succes
Ati mai pierdut o cunostinta, un prieten ... In prezent daca vrei sa "scapi " de o persoana ii imprumuti niste bani si esti sigur ca nu te mai cauta.
Situatia dvs se repeta la indigo de multi ani.
Persoana care solicita imprumutul ne impresioneaza cu o poveste si cu ochii in lacrimi. Pe masura insa ce ne apropiem de termenul de rambursare al imprumutului lacrimile dispar si apare ranjetul -"ce ma, stai tu in banii aia?"
Poate ca doar atat valoreaza acea persoana, doar cateva sute de lei...

Incercati sa faceti si o plangere, dat fiind faptul ca aveti martori.
asta cam asa e... va multumesc mult.
Nu va fi tras la raspundere penala.
Cel mult, daca aveti noroc sa fie audiat v-ar putea ajuta daca recunoaste ca a primit imprumutul.
Doar daca vreti sa il chemati in judecata ulterior.
Altfel, degeaba faceti plangere penala.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie bog_m bog_m buna ziua.am da bani la cineva si nu prea mai are de gand sa mii dea,cu toate ca am act de mana facut cu el,problema e ca,i-am mai dat niste msg de ... (vezi toată discuția)
Recuperare de bani de la prieteni rozzzi rozzzi cum trebuie sa procedez daca un prieten ma amana cu returnarea unei sume de bani data imprumut?cum trebuie sa procedez^'?trebuie sa depun o plangere la ... (vezi toată discuția)
2 probleme pe care le intimpin OVIFRO OVIFRO 1.cum pot afla daca stiu numele si prenumele si CNP unei persoane unde lucreaza(la ce firma e angajata) 2.daca am dat bani imprumut unei persoane si nu am ... (vezi toată discuția)