Nici nu stiu de unde sa incep ..
Bunica mea.. care statea la sat s-a hotarat sa-si cumpere casa la oras.Pt ca nu avea buletin de oras a trecut-o pe cele 2 fiice si sotii lor. Mama mea ..una dintre fiice divorteaza.. nu face partajul.. se intelege cu fostul sot sa imparta toate bunurile.. si ca acesta sa-mi doneze mie, partea de teren a bunicii... bineinteles ca omu nu mai vrea acu sa doneze nimic..
S poate face ceva???
Si a2a problema.. as dorii sa-l dau in judecata pt pensia alimentara... eu fiind studenta..
Nu mi-a platit niciodata pensie alimentara. am ceva sanse??? in cazul in care refuza sa plateasca... care sunt urmarile..
V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu niste raspunsuri.
1. daca tatal tau a facut o promisiune scrisa ca iti va dona respectivul teren, chiar daca e inserata in alt act juridic (de exemplu in actul de partaj convetional) atunci il poti actiona in judecata cu sanse bunicele de castig. Trebui doar sa nu fi trecut mai mult de 3 ani de la actul care constata promisiunea(asta daca nu a exista un termen in promisiune).
Daca au fost doar vorbe ... si pt. ele nu ai nici macar martori, atunci nu mai e mai nimic de facut. Daca ai martori .. de asemenea il poti actiona in instanta in termen de 3 ani de la promisiunea verbala (asta daca nu a exista un termen in promisiune) cu sanse de castig.
2. DA, daca nu alte surse de venit si este studenta la ZI, ai dreptul la pensie de intretinere pana la finalizarea studiilor, dar nu mai tarziu de 26 de ani.
intreaba avocata daca isi mai aminteste sau daca vrea sa depuna marturie.
Personal, nu cred ca vei mai rezolva ceva in directia asta. Dar nu se stie niciodata.
in legatura cu donatia nu prea cred sa ia mai sanse daca nu ai nimic scris sau macar martori.
Cu pensia alimentara, daca dovedesti ca in ciuda faptului ca esti angajata cu contract de munca banii sunt insuficienti pt continuarea si finalizarea studiilor ai sanse de reusita