avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... ce se intampla cu firma in cazul decesului asociatului ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

ce se intampla cu firma in cazul decesului asociatului unic,divortat si cu copil minor

Un bun prieten de-al meu a decedat acum o luna si o saptamana.El a infiintat o firma de transport acum 2 ani impreuna cu sotia.Intre timp a divortat,fata a ramas la el,fosta sotie platind pensie alimentara ,iesind si din parteneriatul din firma.A luat in Leasing o masina de marfa cu care o perioada a reusit sa faca treaba,dar mai apoi nu i-a mai mers din cauza....Crizei.A decedat iar fosta sotie s-a ocupat de rezolvarea problemelor ramase in urma sa.Urmeaza ca sa preia si tutela asupra copilului minor dar nu stie prea bine procedura de urmat de inchidere a firmei,mai ales ca firma a inceput sa aiba datorii(impozite,dobanzi,penalizari) si nu doreste ca minorul sa aibe greutati din acest motiv.Daca cineva ma poate sfatuii cum trebuie procedat as aprecia.Cu respect.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 06:43, 9 Martie 2010
Recomand persoanei sa apeleze la serviciile unui avocat. Va sti el ce sa faca! ;)
Datorita complexitatii cauzei de preferat angajare avocat
dar nu stie prea bine procedura de urmat de inchidere a firmei,mai ales ca firma a inceput sa aiba datorii

Este firesc ca fiecare sa isi apere breasla ....
Daca avocatul lichideaza o societate comerciata atunci lichidatorul ce face ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing mihaelamela mihaelamela buna seara va rog indrumatima si pe mine cum as putea anula rezilierea unui contract de leasing,am un renault symbol luat de la ei iar acum pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Transfer de proprietate prin testament sau contract de vanzare cu clauza de uzufruct andrei_70 andrei_70 Dupa 19 ani de casnicie am divortat si am lasat apartamentul cu tot ce era in el celor 2 copii ai mei si fostei sotii. Dupa divort m-am mutat in alt oras si ... (vezi toată discuția)
Reprezentant legal Aura Bănică Aura Bănică Sotul meu a decedat . Avem împreună doi copii minori. La moștenire mi s a spus că trebuie să merg în instantă pt un reprezentat legal al copiilor. ... (vezi toată discuția)