avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mai este valabil testamentul?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mai este valabil testamentul?

Buna ziua!
Ma poate lamuri si pe mine cineva?
Bunicul meu are un testament din 1960 prin care unchiul lui ii lasa surorii lui(adica mamei bunicului) 1/4 din casa lui.Nici mama lui,nici bunicul nu au cerut nimic.
Intrebarea mea este daca bunicul mai are acum dreptul la aceea mostenire.Mentionez ca bunicul inca traieste si casa inca exista,iar in ea locuieste femeia care a avut grija de sotia unchiului,iar testamentul se afla la un moment dat la Arhiva Nationala.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:59, 9 Martie 2010
Mai mult, un testament poate fi revocat tacit prin incheierea unui alt testament sau expres prin revocarea sa.
Sunt multe necunoscute...recomand mai intai o vizita la Cartea funciara.
Si daca unchiul mai este proprietar tabular in cf, este posibil ca acest lucru sa se datoreze faptului ca nu s-a dezbatut succesiunea dupa acesta, dar la fel de posibil este sa existe un alt testament ulterior celui facut in favoarea bunicului care sa-l anuleze pe primul sau o declaratie de revocare a testamentului facut in favoarea bunicului. ;)
Situatia se clarifica in raport de evidentele de la cadastru
Multumesc mult pentru raspunsuri.
Mai am o nelamurire:ma pot ocupa personal de tot sau ar fi mai bine sa vorbesc cu un avocat sau un notar?Ce ma sfatuiti?
Daca credeti ca va puteti ocupa personal, procedati in consecinta. Daca nu va descurcati, angajati un avocat. Notarul nu va poate ajuta. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere moștenire xenia_mn xenia_mn Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : Mostenire de la parinti nedezbatuta de foarte multi ani . (Proprietatea este atestata doar de testamentul ... (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire marius_szoke marius_szoke buna ziua,Marius din Brasov.am o scurta intrebare cu privire la un drept de mostenire.am un unchi,de fapt e frate cu bunicul meu,deci e unchiul tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune carmenbarbulescu carmenbarbulescu Am uitat să precizez faptul ca matuşa şi unchiul meu nu au avut copii. ªi încă ceva...va rog..ce înseamna faptul că mama nu a acceptat moştenirea de ... (vezi toată discuția)