avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... In ce conditii pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

In ce conditii pot beneficia de somaj?

Sunt angajata la o societate care este pe punctul de a face restructurari insa nu ne trimit in somaj ci ne pun sa ne dam demisia.Daca incetez lucrul la aceasta societate iar in ziua imediat urmatoare ma angajez in alta parte , in cazul in care din acea companie dupa o luna sau doua sunt data in somaj mai beneficiez de acesta.
Mentionez ca la prima societate am o vechime de 3 ani fara intrerupere.
Astept cu nerabdare un raspuns.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: anda.i , utilizator 09:25, 9 Martie 2010
Buna ziua,
In caz de demisie nu beneficiati de somaj. Daca societatea respectiva face restructurari contractul dumneavoastra va inceta conform art 65 (1) din Codul Muncii. In caz de reangajare, daca sunteti iar disponibilizata dupa o luna sau 2 ( Atentie! nu demisie) puteti beneficia de somaj. Aveti stagiul de cotizare necesar. Va mai trebuie adeverinta de somaj cu veniturile din 12 luni din 12 luni.
Daca sunteti restructurata la prima societate si va depuneti demisia la a 2-a societate nu beneficiati de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate cere somaj dupa 3 sapt dupa ce ti-ai dat demisia de la locul de munca? abagiu_iuliana abagiu_iuliana Am si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta.Mi-am dat demisia acum trei saptamani de la locul de munca,in speranta de a face o practica in sistemul bancar,dar ... (vezi toată discuția)
Concediere kiro kiro As vrea sa stiu daca exista variante de concediere ce pot sa imi permita sa iau somaj, cu exceptia aceleia in care angajatorul trebuie sa faca restructurari? (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj rapidcristi rapidcristi Buna ziua, am fost in somaj in perioada decembrie 2009 - martie 2010. M-am angajat la o firma pe perioada nedeterminata. Firma se ocupa cu vanzari de diverse ... (vezi toată discuția)