avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM pe perioada determinata reinnoit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM pe perioada determinata reinnoit

am si eu o problema cu sotul meu. poate ma ajutati cu ceva sfaturi, va rog. Sotul meu a fost angajat pe perioada determinata pentru prima data pe data de 05.01.2005 cu contract pe 4 luni.la data de 30.04.2005 i-a prelungit contractul de munca pana la data de 31.12.2005.pe data de 31.12.2005 i-a prelungit din nou contractul pana la data de 31.12.2006.ei bine,la data de 31.12.2006 i-a incetat acest contract,conf art 56,alin "j"din codul muncii, acum vine ceea ce consideram noi a fii o incalcare a legii...dupa ce i-a incetat contractul de munca bineinteles ca si-a bagat somaj sotul meu...apoi l-au rechemat pe data de 22.03.2007,in CIM scrie clar aceasta data "angajat cu contract individual de munca,durata determinata pana la data de 22.03.2008.".am citit codul muncii si spune acolo ca nu se pot incheia mai mult de 3 contracte succesive intre aceleasi parti in intervalul de 24 luni,iar dupa acest interval de 24 luni se poate face un alt contract pe perioada determinata dar abia dupa 3 luni de zile,daca insa nu au trecut 3 luni sunt obligati sa-i faca pe perioada nedeterminata deci de cand i-a incetat lui contractul de munca dupa data de 31.12.2006 pana cand i-a facut alt contract pe data de 22.032007 nu sunt mai mult de 3 luni..avem dreptate oare?am inteles noi bine codul muncii? Acum ne e frica ca ii va expira contractul si isi pierde slujba. Noi am vrea sa ii dam in judecata.
Cel mai recent răspuns: Marius Iliescu , Consultant resurse umane 11:08, 9 Martie 2010
Principial aveti dreptate. Solicitati (sotul) in scris angajatorului incheierea unui CIM pe perioada nedeterminata, indicind si temeiul legal si cerind, in acelasi timp comunicarea temeiului legal al unui eventual refuz. Trimiteti aceasta cerere (cu confirmare de primire), sau o inregistrati la angalator, iar ulterior raspunsului, reveniti cu cuprinsul acestuia.
Oricum, pentru a actiona in judecata angajatorul va trebui sa identificati exact ceea ce vreti sa cereti si sa probati refuzul acestuia in a respecta legea. Ulterior cererii, puteti incerca in instanta obligarea angajatorului la incheierea unui CIM pe perioada nedeterminata. Faceti asta cat mai repede.
Succes!
Incheiere unui contract de munca pe durata determinata este o derogare de la regula stabilita de art. 12 CM si se incheie numai pentru anumite situatii. Nu ati precizat daca in contractele de munca succesive incheiate de parti functi prevazuta in contract este aceeasi. Daca functia este diferita si art 81 se respecta, nu sunt probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract durata determinata genyely genyely buna ziua un salariat cu contract pe perioada determinata caruia i-a expirat contractul poate fi angajat pe perioada nedeterminata?se poate face act ... (vezi toată discuția)
Cim determinat "la infinit" silvia99 silvia99 o firma doreste ca 1 din angajatii sai sa fie , la nesfarsit, cu cim pe perioada determinata. in acest sens si-a propus, (avand deja 3 prelungiri succesive la ... (vezi toată discuția)
Contract de munca - durata determinata amali amali Sunt angajata cu contract pe perioada determinata din data de 1 01 2009. pana la 1 01 2010.mi se poate desface contractul de munca,daca nu mai are nevoie de ... (vezi toată discuția)