avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenesc si datoriile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenesc si datoriile

mama mea a decedat si eu sunt singurul ei fiu, mama a avut un card de credit pe care avea o descoperire de vre-o 3000ron, ca sa pot sa intabulez casa pe numele meu ma afecteaza aceasta datorie.? banca nu mi-a trimis nici un fel de somatie si nici extrase de cont nu imi mai vin. in august a decedat si tot atunci s-a facut si acest card, la sfarsit de luna a fost emis un extras dar de atunci nu s-a mai emis (sau nu le-am mai primit)
eu mostenesc si datoriile?
Cel mai recent răspuns: o_mores , utilizator 16:26, 3 Ianuarie 2007
Vei plati datoriile contractat ede mama.
NU si daca se dovedeste frauda;)

Vei plati datoriile contractat ede mama.

cat timp a trait mama nu a avut datorii, ele au aparut ulterior.
E imposibil ca o plangere la politie sa te scape de datorii.
In cazul in care se dovedeste ca s-a folosit cineva in mod ilegal de respectivul cont probabil vei sacapa. Dar pana la o asemenea proba o sa fi obligat sa platesti.
...ar fi cazul ca si legislatia noastra civila sa se modifice...astfel incit mostenirea testamentara sa devina regula iar cea legala, exceptia...bineinteles cu eliminarea reglementarilor privind rezerva succesorala...nu vad nimic imoral in a lasa bunurile tale unei persoane straina de familia ta...si atunci am scapa de teribila teama provocata de marea intrebare :si daca mi-l ataca?...scapam astfel de "ingenioasele" simulatii...mai mult...se vehiculeaza ideea vinzarii-cumpararii...un act "beton"...dar cum ramine cu contravaloarea bunului...cu pretul...in cazul in care vinzatorul moare la scurta perioada de timp...mostenitorii lui vor cauta in masa succesorala contravaloarea bunului "instrainat"...si atunci iarasi avem probleme...dreptul trebie sa gaseasca intotdeauna raspunsuri la nevoile sociale...raspunsuri iar nu iluzii...

Alte discuții în legătură

Moștenire credit al unui decedat fără bunuri Ferencz Alexandru Ferencz Alexandru Buna ziua,dupa moartea tatalui eu si mama mostenim doar un card de credit,am fost la banca si mi-sa spus ca trebuie achitat.Asa este chiar daca mama este cu ... (vezi toată discuția)
Transmitere datorii la mostenitori Florin Negrea Florin Negrea parinti mei au facut un credit de nevoi personale in2007 la pireeus bank amindoi fara giranti fara nimic fara gaj tata a murit in 2010 mama trage sa moara m-am ... (vezi toată discuția)
Titular card credit decedat andreeath11 andreeath11 buna ziua, Tatal meu a decedat anul trecut si am aflat ca era unic titular al unui card de credit la o anumita banca. Am prezentat de mai multe ori ... (vezi toată discuția)