avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cumul de functii...???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cumul de functii...???

Buna ziua,
Sunt angajata in functia de corespondent comercial din anul 2006. Din luna Ianuarie gestionara a plecat in concediu maternal, eu tinandu-i locul pana cand revine. S-a facut inventarul, am primit decizia de gestionar si mi se opreste 10 % din salariu. Deci, fac 2 munci pe bani mai putini. Va rog sa ma lamuriti daca in situatia mea se poate vorbi de cumul de functii. Daca da, este vreo lege care ii obliga pe angajatori sa imi mareasca salariu?
Cel mai recent răspuns: georgi_t , utilizator 13:40, 9 Martie 2010
da! exista sporul pentru preluare de atributii pentru care se poate acorda pana la 50 % art. 41 alin. 3 lit. f) ccmun 2007-2010
Ptr cumul de functii se aplica un majorare de pana la 50% din salariul aferent functiei ptr care se face cumul.
Cei 10% opriti reprezinta garantia pe care trebuie sa o depuna gestionarul cf legii.
Dar cei 10% trebuie aplicati la suma pe care o primiti in plus ptr cumulul de functii si nu la suma totala.
Multumesc pentru raspuns. Imi puteti spune in ce articol se prevede acest lucru, adica sa se opreasca 10 % din suma pe care o primesc in plus?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de functie in aceeasi unitate Raphaela Raphaela Buna ziua, Lucrez intr-o instituie bugetara si datorita lipsei de fonduri suntem nevoiti sa apelam la cumul de functie in aceesi unitate. Mentionez ca - am ... (vezi toată discuția)
Cim pentru mai multe functii mnd mnd Buan ziua, Daca un angajat indeplineste doua functii in cadrul unei societati este nevoie sa se incheie cim pentru cea de a doua functie ocupata sau este ... (vezi toată discuția)
Spor la salariu pentru preluare de noi atributii specifice altui post misscorinutza misscorinutza Va rog sa imi spuneti care este legea in care este mentionat clar ca angajatorul este obligat sa acorde un procent din salariul celui ale carui sarcini le-am ... (vezi toată discuția)