avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Beneficiez de concediu de cresterea copilului doar cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Beneficiez de concediu de cresterea copilului doar cu PFA ?

Avand in vedere ca am PFA din ianuarie 2010 (mentionez ca nu am carte de munca sau CIM) si ca imi fac datoria si achit darile la sanatate, daca raman anul acesta insarcinata, pot beneficia de concediul de crestere al copilului ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:27, 10 Martie 2010
1. OUG 148/2005 nu conditioneaza acordarea CCC pana la 2 ani si indemnizatia aferenta de plata contributiilor la Sanatate, Pensii si Somaj.
2. Pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC pana la 2 ani trebuie numai sa aveti, in cele 12 luni premergatoare nasterii, venituri profesionale supuse impozitarii.
3. Veniturile obtinute ca PFA fac parte din veniturile profesionale, asa ca veti putea beneficia de CCC pana la 2 ani.
4. Ca PFA sunteti obligata sa platiti si contributiile la Sanatate dar asta nu este o conditie de a primi indemnizatia de CCC.

Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil masridiana masridiana buna ziua. as dorii sa va adresez o intrebare. eu am lucrat din iulie 2008 pana in august 2009.de atunci nu mai lucrez si nici nu am fost in somaj . acum am ... (vezi toată discuția)
Intreruperea contributiei inseamna pierderea drepturilor? tudorache-a tudorache-a Buna ziua, Am o nelamurire... incepand din ianuarie anul curent contractul meu de munca a expirat (era de 2 ore pe zi ca inginer). Acum vreau sa ma angajez ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil pana la varsta de 2 ani axentyna@yahoo.com axentyna@yahoo.com sunt angajata cu fractiune de norma, mai exact 4 ore/zi, initial pe perioada nedeterminata, ulterior pe perioada determinata. COnform ultimelor modificari ... (vezi toată discuția)