avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

buna ziua. as dorii sa va adresez o intrebare. eu am lucrat din iulie 2008 pana in august 2009.de atunci nu mai lucrez si nici nu am fost in somaj . acum am aflat ca sunt insarcinata , in luna noiembrie voi naste. cum trebuie sa procedez pt a primi indemnizatia pt copil. am inteles ca exista posibilitatea sa platesc asigurarea de sanatate din urma si pensiile si in continuare din luna aprilie sa ma angajez la firma sotului meu cu contr de munca . ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:42, 25 Martie 2010
1. OUG 148/2005 spune ca pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa obtineti venituri profesionale supuse impozitarii.
2. Acordarea indemnizatiei nu este conditionala de plata contributiilor la Pensii si Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreruperea contributiei inseamna pierderea drepturilor? tudorache-a tudorache-a Buna ziua, Am o nelamurire... incepand din ianuarie anul curent contractul meu de munca a expirat (era de 2 ore pe zi ca inginer). Acum vreau sa ma angajez ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de concediu de cresterea copilului doar cu pfa ? lindaoana lindaoana Avand in vedere ca am PFA din ianuarie 2010 (mentionez ca nu am carte de munca sau CIM) si ca imi fac datoria si achit darile la sanatate, daca raman anul ... (vezi toată discuția)
Nu mai am serviciu din iulie 2010 si somaj din decembrie 2010. pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? iulia.balan iulia.balan Buna seara! Am aflat de curand ca sunt insarcinata,dar e o problema,nu stiu daca mai bneficiez de ajutor de nastere,sunt somera din iulie 2010 s nu mai am ... (vezi toată discuția)