avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general factura in original se opreste obligatoriu de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

factura in original se opreste obligatoriu de Asigurator?

daca am asigurare casco , dar dupa reparatii o mica parte din costurile de reparatii le platesc si eu, factura de plata a reparatiilor este oprita de firma de asigurari? am inteles peste tot ca da.
vreau sa stiu in baza carei legi factura in original ramane la asigurator. imi trebuie neaparat sa dau raspunsul asta.factura de la service e pe numele proprietarului . de ce o opreste firma de asigurari pt ca am platit si eu din ea. vreau norma legala care ii da dreptul firmei de asigurari sa imi opreasca factura in original .
Cel mai recent răspuns: ContSters20225 , utilizator 21:56, 30 Decembrie 2006
DAR AI O COPIE...De ce ai nevoie neaparat de original?
Ar fi fost bine ca devizul pentru reparatii sa fi fost facturat separat pentru suma ce se plateste de asigurator si separat pentru suma ce va revine dvs. de plata. In acest fel, fiecare ar fi avut factura originala din care sa poata deduce tva.
Cum nu s-a facut asa, asiguratorul care plateste (presupun) cea mai mare perte din daune are nevoie de documentul original. Pentru aceasta suma, dvs. va inregistrati in contabilitate pe venit (7581), numai la incasarea in extrasul de cont.
Diferenta suportata de dvs, pe baza copiei facturii, o decontati in totalitate (baza +tva), pe costurile societatii. Atentie! nu aveti drept la deducerea TVA deoarece nu aveti factura originala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistare factura reparatie pe casco ade31 ade31 Buna ziua, Firma noastra a efectuat o reparatie la o masina pe asigurare casco. Dupa aprox.2 luni primesc prin posta o factura emisa de firma de reparatii ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli aferent dosar dauna sacko sacko Sa- produs un accident rutier. C/v reparațiilor aferent autovehicului implicat, ce se află în dotarea firmei transportatoare, este efectuat de o firma ... (vezi toată discuția)
Reparatii auto decontate de asigurari cata8 cata8 Am si eu o problema. Am o reparatie auto a unei masini a firmei in urma unui accident decontata de catre firma de asigurari. La noi a ajuns o copie a facturii ... (vezi toată discuția)