daca am asigurare casco , dar dupa reparatii o mica parte din costurile de reparatii le platesc si eu, factura de plata a reparatiilor este oprita de firma de asigurari? am inteles peste tot ca da.
vreau sa stiu in baza carei legi factura in original ramane la asigurator. imi trebuie neaparat sa dau raspunsul asta.factura de la service e pe numele proprietarului . de ce o opreste firma de asigurari pt ca am platit si eu din ea. vreau norma legala care ii da dreptul firmei de asigurari sa imi opreasca factura in original .
Ar fi fost bine ca devizul pentru reparatii sa fi fost facturat separat pentru suma ce se plateste de asigurator si separat pentru suma ce va revine dvs. de plata. In acest fel, fiecare ar fi avut factura originala din care sa poata deduce tva.
Cum nu s-a facut asa, asiguratorul care plateste (presupun) cea mai mare perte din daune are nevoie de documentul original. Pentru aceasta suma, dvs. va inregistrati in contabilitate pe venit (7581), numai la incasarea in extrasul de cont.
Diferenta suportata de dvs, pe baza copiei facturii, o decontati in totalitate (baza +tva), pe costurile societatii. Atentie! nu aveti drept la deducerea TVA deoarece nu aveti factura originala.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.