avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ar putea partenerul meu de viata sa-mi infieze fetita?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ar putea partenerul meu de viata sa-mi infieze fetita?

Am o fetita de 9 ani dintr-o relatie anterioara. Fetita imi este incredintata prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva. Deoarece actualul meu partener este foarte atasat de ea ( sentimentul fiind reciproc) si foarte implicat in cresterea si educarea ei, doreste sa o infieze, continuind, evident, sa o crestem impreuna. Cum se poate realiza acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:01, 9 Martie 2010
Da este posibil , dar totodata presupune si renuntarea la calitatea de parinte a tatalui natural.
Este posibil,insa este necesar consimtamantul tatalui biologic.
adoptia este un act juridic complex prin care iau nastere raporturi de filiatie si paternitate intre persoane intre care nu existau asemenea raporturi .
cererea privind incuviintarea adoptiei se introduce la tribunalul din raza de domiciliu a celui ce urmeaza sa adopte .
efectuarea anchetei sociale este obligatorie .

este necesar consimtamantulu tatalui biologic al minorei in vederea realizarii actului de adoptie . ( act notarial ) .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minora monique@ monique@ Problema in discutie este urmatoarea: s-a nascut o fetita care acum are 8 luni, din afara casatoriei, cu filiatia stabilita atat fata de mama cat si fata de ... (vezi toată discuția)
Bună...am fost căsătorită acum 10 neam despărțit dar nu ... Ursu Sofia Ursu Sofia Bună...am fost căsătorită acum 10 neam despărțit dar nu am divorțat în timpul acesta eu am fost cu cineva și am o fetiță de 2 anii în certificat ... (vezi toată discuția)
Renuntare la pensia alimentara cozmapaunita cozmapaunita buna ziua, sunt divortata din 2009 , am o fetita de 4 ani jumate , timp in care nu am ptimit deloc pensia alimentara , am facut plangere penala dar ... (vezi toată discuția)