ultima zi de lucru 12.03.2010 desfacere contract cf CM art.65. Am gasit un job si patronul vrea sa ma angajeze la o casa de amanet fara sa depun dosar pentru somaj. Conditii:perioada de proba 3 luni. Dupa cite stiu eu perioada de proba este maxim 1 luna, in plus eu pierd cei 30% din ajutorul de somaj daca ma angajez inaintea expirarii somajului. Daca in aceasta perioada de 3 luni el imi spuna ca nu sunt capabil, cum trebuie sau cum nu trebuie sa-mi desfaca contactul de munca (aliniat, articol) ca eu sa pot beneficia de ajutor de somaj ?
Astept raspunsuri urgente, TIMPUL MA PRESEAZA.
Care este sfatul vostru ?
"Perioada de proba" uzitata de multi angajatori este un contract pe perioada determinata, ceea ce v-ar si trebui dvs pentru a nu pierde dreptul la somaj. Daca la expirarea contractului, acesta nu se mai prelungeste, va puteti depune dosar de somaj. Sau v-ar putea disponibiliza cu art 65. Oricum, nu trebuie sa cereti dvs incetarea contractului sau sa va dati demisia.
Vechime
mihali
Buna ziua,
As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema:
- am fost disponibilizat, am fost in perioada de preaviz si acesta a expirat;
Mi-am gasit un ... (vezi toată discuția)
Revenire somaj
nicoletabr22
Buna ziua,
Pana acum 2 luni am beneficiat de somaj.M-am angajat si am intrerupt somajul. Acum angajatorul m-a anuntat ca nu mai are nevoie de mine si ca vrea ... (vezi toată discuția)