avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ma angajez sau nu ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ma angajez sau nu ?

ultima zi de lucru 12.03.2010 desfacere contract cf CM art.65. Am gasit un job si patronul vrea sa ma angajeze la o casa de amanet fara sa depun dosar pentru somaj. Conditii:perioada de proba 3 luni. Dupa cite stiu eu perioada de proba este maxim 1 luna, in plus eu pierd cei 30% din ajutorul de somaj daca ma angajez inaintea expirarii somajului. Daca in aceasta perioada de 3 luni el imi spuna ca nu sunt capabil, cum trebuie sau cum nu trebuie sa-mi desfaca contactul de munca (aliniat, articol) ca eu sa pot beneficia de ajutor de somaj ?
Astept raspunsuri urgente, TIMPUL MA PRESEAZA.
Care este sfatul vostru ?
Cel mai recent răspuns: andram , utilizator 16:03, 9 Martie 2010
"Perioada de proba" uzitata de multi angajatori este un contract pe perioada determinata, ceea ce v-ar si trebui dvs pentru a nu pierde dreptul la somaj. Daca la expirarea contractului, acesta nu se mai prelungeste, va puteti depune dosar de somaj. Sau v-ar putea disponibiliza cu art 65. Oricum, nu trebuie sa cereti dvs incetarea contractului sau sa va dati demisia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul compensator Nosceteipsum Nosceteipsum Buna ziua! As avea o intrebare. In urmatoarele zile mi se incheie preavizul la firma la care lurez. Am fost disponibilizat pe motiv ca firma isi restrange ... (vezi toată discuția)
Vechime mihali mihali Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea problema: - am fost disponibilizat, am fost in perioada de preaviz si acesta a expirat; Mi-am gasit un ... (vezi toată discuția)
Revenire somaj nicoletabr22 nicoletabr22 Buna ziua, Pana acum 2 luni am beneficiat de somaj.M-am angajat si am intrerupt somajul. Acum angajatorul m-a anuntat ca nu mai are nevoie de mine si ca vrea ... (vezi toată discuția)