avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA cumparare spatiu comercial
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

cumparare spatiu comercial

eu, persoana juridica, am cumparat de la alta persoana juridica un spatiu comercial.
Am contractul de la notar, trebuie sa primesc obligatoriu si factura? Avand in vedere ca spatiul este din 2002, se factureaza cu tva sau fara? Finnd vormba de 100.000 ron, pot plati cash aceasta suma? Notarul a scris in contract ca s-a platit cash si contractul tine loc de chitanta........
Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 16:14, 16 Martie 2010
Fiind vorba de o tranzactie intre 2 persoane juridice, trebuie emisa de catre vanzator factura si neaparat cu tva19%, iar plata la o asemnea suma nu se poate face cash, exista limitare la plati, sumele mai mari de 5000 de lei, care reprezinta plati/incasari intre persoane juridice nu pot fi facute decat prin transfer bancar.

Andreea Voicila
Persoana juridica emite obligatoriu factura.Factura poate si fara TVA ,dar si cu TVA cu notificare la Finante-depinde de intelegerea intre parti.Nu se poate plati cash...Se incalca prevederile Ordonanţă nr. 15 din 23/01/1996 privind întărirea disciplinei financiar-valutare cu modificarile ulterioare.
va multumesc pentru raspunsuri.
Din cate inteleg eu din norme CF, notificarea la Finante o depune doar vanzatorul. Am inteles corect?
Notificarea o depune vinzatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare spatiu comercial ranya ranya eu, persoana juridica, am cumparat de la alta persoana juridica un spatiu comercial. Am contractul de la notar, trebuie sa primesc obligatoriu si factura? ... (vezi toată discuția)
Stornarea unei facturi de prestari servicii ADELA STROE ADELA STROE am o factura de prestari servicii in val de 200 mil pe care vreau sa o stornez si sa fac mai multe facturi pana in 50 mil pe care sa le achit cu chitanta si nu ... (vezi toată discuția)
Cum e cu plata cash a unui contract? Costica33 Costica33 Buna ziua, Va rog sa-mi dati si mie o mina de ajutor. Am un client cu care am convenit sa-mi faca plata cash a contractului. Ei sunt o [b]asociatie non ... (vezi toată discuția)