eu, persoana juridica, am cumparat de la alta persoana juridica un spatiu comercial.
Am contractul de la notar, trebuie sa primesc obligatoriu si factura? Avand in vedere ca spatiul este din 2002, se factureaza cu tva sau fara? Finnd vormba de 100.000 ron, pot plati cash aceasta suma? Notarul a scris in contract ca s-a platit cash si contractul tine loc de chitanta........
Fiind vorba de o tranzactie intre 2 persoane juridice, trebuie emisa de catre vanzator factura si neaparat cu tva19%, iar plata la o asemnea suma nu se poate face cash, exista limitare la plati, sumele mai mari de 5000 de lei, care reprezinta plati/incasari intre persoane juridice nu pot fi facute decat prin transfer bancar.
Persoana juridica emite obligatoriu factura.Factura poate si fara TVA ,dar si cu TVA cu notificare la Finante-depinde de intelegerea intre parti.Nu se poate plati cash...Se incalca prevederile Ordonanţă nr. 15 din 23/01/1996 privind întărirea disciplinei financiar-valutare cu modificarile ulterioare.