1. x nu are cum sa figureze peste tot cu casa...daca v/c dintre x si y, apoi dintre y si altii a fost autentica, chiar cu existenta unei actiuni pauliene admise, efectul acesteia nu-l poate constitui radierea ultimilor proprietari..
acestia raman proprierai fata de toata lumea, mai putin fata de creditorul care a revocat actul ( sa zicem ca-i vb de o actiune in inopozabilitae in ceea ce-i priveste pe x si y)
2. sotia, sigur are dreptul si observ ca are si act ( nu are posesia), doar ca trebuie sa faca partajul, sa solicite atribuirea , apoi revendicare sau nulitatea actului celor ce locuiesc in casa
3. nu cred ca sotul poate promova o actiune
desigur, ultimii cumparatori, ca si y, ca si acel creditor pot interveni in proces si soliciat atribuirea catre x
In primul rand ca imobilul cumparat de x este bun comun , facand parte din comunitatea de bunuri matrimoniale, fiind vandut fara a exista sai acordul sotiei. Ca atare, actul de vanzare cumparare dintre x si y este anulabil pe acest considerent intai, apoi pentru celelalte motive, respectiv faptul ca imobilul era in litigiu.Sa intelegem ca imobilul era ipotecat , in favoarea unei banci? imobilul ar fi putut fi vandut chiar si asa, insa cu acordul creditorului ipotecar. Din acest punct de vedere y nu poate fi considerat cumparator de rea credinta. Acum, datorita faptului ca au trecut 10 ani iar sotia , intre timp nu a stiut ca avea in coproprietate devalmasa cu sotul ei un apartament , s-ar putea vorbi despre stingerea dreptului sau ...deoarece este vorba despre un act o nul relativ...insa nu , totusi , fiindca este vorba despre un drept de proprietate imobiliara ,drept care este imprescriptibil ..
Dar cine sunt ultimii cumparatori? Daca actul dintre x si y a fost anulat de catre creditor, cum de x a putu apoi vinde din nou?
X, pe baza hotararii date de instanta prin care s-a anulat actul dintre el si Y a facut intabularea si cadastru.
Sotia nu apare in act ea afla acum de existenta imobilului......de la financiar.
Cumparatori sunt altii.Am aflat de aceasta speta intamplator se judeca de cativa ani.Nu este vorba de banca ci de o persoana fizica,de la o persoana fizica s-au luat niste bani.Cine are dreptul la aceasta casa?Actul dintre primii cumparatori a fost anulat,in casa stau ultimii cumparatori,care de fapt nu inteleg cum mai stau deoarece daca actul dintre x si y a fost anulat normal si ultimul act pica!
Dupa 10 ani sotia mai are drept la acest imobil?#-o
Va rog sa n u scrieti mesaje consecutive, folositi butonul ,,editeaza" pentru a adauga sau modifica, ori scrieti dupa ce primiti un raspuns. Va multumesc.
Da, dreptul sotiei nu se pierde , deoarece dreptul de proprietate este temeinic aparat prin lege. Da, toate actele subsecvente actului principal ar fi tebuit sa fie desfiintate. Dar x..ce a facut , pana la urma s-a platit datoria? deoarece creditorul l-ar fi putut executa silit in caz contrar.