avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare chirias la expirarea contractului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare chirias la expirarea contractului

La 01.04.2010 expira contractul de inchiriere . Eu persoana fizica, chiriasul societate comerciala. L-am notificat de prin august ca nu-i mai prelungesc contractul. nu mi-a mai platit chiria de 7 luni, nu accepta sa discutam chiar si scrisorile recomandate trimise de mine sau avocat le returneaza. Am avut tot felul de probleme timp de 5 ani cat a durat contractul. Cum pot sa-e evacuez, el oricum mi-a transmis ca nu pleaca niciodata
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 20:42, 9 Martie 2010
Politie sau instanta
face demersuri pentru a-i aduce la cunostinta chiriasului ca nu mai doriti prelungirea contractului de inchiriere, inclusiv printr-o comunicare adresata prin intermediul executorului judecatoresc. la data expirarii contractului de inchiriere solicitati ajutorul politiei, sectiei de care sinteti arondati, procedind la evacuarea acestuia.
Nu.

Va trebuie hotarare judecatoreasca de evacuare.
Daca nu a platit chiria trebuia sa deschideti procesul de mai mult timp.Asa, o sa mai pierdeti timp si mai mult fara sa primiti chiria.
Insa puteti obtine si obligarea chiriasului la plata chiriei prin instanta si sa il executati silit.

avocat Claudiu Lascoschi
~ Conținut șters la cerere ~
daca nu pleaca la expirarea contractului, faceti-i o plangere penala pt tulburare de posesie, poate se rezolva mai repede decat o actiune de evacuare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare chirias din spatiu comercial marginean Georgeta marginean Georgeta La data de 01.04.2010 mi-a expirat contractul de inchiriere a unui spatiu comercial. Chiriasul, care nu si-a platit chiria din sept. 2009, nu vrea sa plece. Am ... (vezi toată discuția)
Succesiune si contract de inchiriere anita35 anita35 as dori sa ma informez asupra unui caz mai complicat: suntem mostenitori legali dupa tatal meu, care a fost proprietar unei case in care acum sta un chirias. ... (vezi toată discuția)