avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... blocarea rotilor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

blocarea rotilor

pe scurt: am parcat cateva minute pe un trotuar (locuri de parcare inexistente), cat sa imi aduc prietena insarcinata in masina, urmand sa mergem la medic unde aveam programare. m-am intors, am gasit masina cu hidosenia aceea galbena. am inteles ca trebuie platit 1 mil deblocarea si 3 mil amenda la comunitari. exista o posibilitate de contestatie? multumesc
buna seara la toata lumea. baiatul cu roti blocate va deranjeaza din nou. tocmai am venit de la intalnirea cu nenea politistul comunitar. am reusit azi sa ma deblochez singur (si cine are probleme de gen pe viitor sa se simta liber sa ma buzz-uie ca sa ii explic cum se face sa scapi de problema fara sa distrugi aparatul in sine). mi-a parut rau ca nu am avut camera de luat vederi ca sa pot arata ce fata au avut. sa revin - desteptii de la ADP (cei care te blocheaza de facto) nu au vrut sa ridice aparatul, pentru ca ei nu pot fi siguri ca nu este stricat (desi sunt 3 fiare primitive sudate intre ele, nici nu ai ce sa strici de ele decat daca le tai cu flexul). trebuie maine sa ma duc la ei la sediu ca sa imi faca nu stiu ce fisa si sa le predau hidosenia. as dori sa va intreb cum pot totusi sa contest PV verbal intocmit de politia comunitara pentru parcarea pe trotuar - fapta s-a petrecut in 09.03 iar ei au intocmit PV azi (in 10.03), cand autovehicolul nu mai era in situatie ilegala pe trotuar. vroiam sa stiu daca as avea vreo sansa ca sa imi dea instanta dreptate (in anulare sau cum ma sfatuia mai sus R.Gabi, in avertisment), pentru ca am termen acele 48 de ore ca sa platesc jumate' de amenda- eu nu le-as da nimic, dar ca sa fac damage control parca ar fi mai putin rau 3 mil in loc de 6. Multumesc.
In alta ordine de idei, ma bucur ca am ajuns pe "aici". Am avut azi timp sa "rasfoiesc" un pic site-ul si mi se pare cat se poate de interesant. E de apreciat ca va faceti timp sa ii consiliati pe unii , care sunt poate total paraleli cu chestiile juridice (si nu numai) si ca o multumire in plus, o sa imi fac timp sa stau prin zona si atunci cand nu o sa am probleme :) o seara buna la toti.
Puteti plati 1/2 din amenda si daca contestatia va fi admisa de instanta se poate dispune restituirea sumei sau a unei parti din aceasta.
Oricum,exista si opinia ca este mai bine sa platesti 1/2 din amenda initial,decat sa o platesti in integralitate ,in cazul respingerii contestatiei de catre instanta.
Mult succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditionarea platii amenzii pe loc contra deblocarii - este ilegal sau nu? trazco trazco In data de 07.07.2011 mi-a fost blocata masina in Timisoara, langa Piata 700, pe str. Brediceanu, aceasta fiind parcata pe o insula pavata, nu trotuar sau ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal adrian10 adrian10 Buna ziua Am parcat masina pe un teren (pamant neamenajat) pe care parcheaza toate masinile din zona.Politia rutiera mi-a dat avertisment dar a dispus ... (vezi toată discuția)
Blocarea rotii csikicsaba csikicsaba In data de 17 februarie avand treaba in municipiul Turda am parcat autoturismul in centrul orasului unde erau locuri de parcare amenajate. Am cumparat si ... (vezi toată discuția)