avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abatere disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abatere disciplinara

Buna seara
Problema este urmatoarea: m am angajat la un magazin, am semnat CIM-ul pe perioada determinata, fara a aduce insa adeverinta de la medicul de familie. Am fost la munca o singura zi, apoi nu am mai fost, fara sa anunt pe nimeni. Am considerat ca neaducand adeverinta de la medicul de familie, nu au cum sa inregistreze contractul, si deci eu nu sunt angajata. Dar ei l -au inregistrat fara. Astazi am primit convocare pentru cercetarea disciplinara prealabila. Ce pot face pentru a-i convinge sa nu imi incheie contractul ca sanctiune disciplinara?
Cel mai recent răspuns: elena 1234 , utilizator 22:51, 9 Martie 2010
:confused: sa ajungeti la o intelegere cu ei si sa accepte incetarea contractului prin acordul partilor, art 55 b Codul Muncii, la cererea dvs..
si sa nu mai "considerati" asa altadata..mai sunt si angajatori care isi fac corect treabaB-)
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2010
andram, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Art 27 (3) În situaţia în care salariatul prezintă certificatul medical după momentul încheierii contractului individual de muncă, iar din cuprinsul certificatului rezultă că cel în cauză este apt de muncă, contractul astfel încheiat rămâne valabil. ..

In practica ff multe firme inregistreaza contractele fara adeverinta..pentru ca se poate!;) Altfel de ce si-ar mai bate capul acum cu cercetarea disciplinara?!
Asta am inteles..ca se poate inregistra contractul fara adeverinta..intrebarea era ce am eu de facut acum sa evit sanctiunea cu abatere...
Daca sunteti inca in perioada de proba ( depinde de durata pentru care ati incheiat contractul) puteti notifica si dvs angajatorul privind incetarea, iar contractul sa inceteze in temeiul art. 31 CM "Pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta numai printr-o notificare scrisă, la iniţiativa oricăreia dintre părţi". Daca perioada de proba a expirat, faceti cerere de incetare cu acordul partilor ( art. 55 b).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca cata8 cata8 Un cim incheiat pe perioada determinata se poate incheia dupa 3 zile de absente nemotivate fara cercetare disciplinara? Multumesc! (vezi toată discuția)
Sunt in impas 2740801520027 2740801520027 BUNA ZIUA,AM INCHEIAT UN CONTRACT DE MUNCA ACUM O SAPTAMINA,IN URMA UNUI INTERVIU DAT CU CEVA TIMP IN URMA(PINA SA INCHEI CONTRACTUL)AM FOST SELECTATA PENTRU ... (vezi toată discuția)
Concediere in perioada de proba ContSters327883 ContSters327883 in cazul, ipotetic desigur, un angajat aflat in perioada de proba anunta, in timp legal, ca are concediu medical pentru cateva zile, mai mult de 3, insa ... (vezi toată discuția)