avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare preaviz

O zi libera neplatita acordata tuturor angajatilor suspenda termenul de preaviz pt concediere?
Cel mai recent răspuns: elena 1234 , utilizator 22:59, 9 Martie 2010
In ce baza este acordata aceasta zi liberara neplatita?
nu!,
laur67
codul muncii
(3) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător, cu excepţia cazului prevăzut la art. 51 alin. (2).

Cauzele de suspendare sunt prevazute expres si limitativ in codul muncii, art 50, 51, 52

Zi libera neplatita...ce insemana la dvs, este o zi reglementata prin CCM sau este vorba de concedii fara plata la solicitrea angajatului/
In principiu, daca nu aveti alta regelemnetare in CCM, niciunul din cazuri nu este o cauza de suspendare expresa.
Este prevazuta in CCM, a fost adoptata in contextul crizei. In prezenta apare ca si concediu fara plata.

Presupunand ca acea zi libera neplatita este zi de concediu fara plata, conform art. 54 Codul Muncii reprezinta un caz de suspendare a contractului de munca prin acordul partilor, iar in situatia suspendarii contractului pe durata preavizului acesta se suspenda corespunzator.

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz alina_puff alina_puff Buna ziua, In cauzul in care se primeste o notificare precum ca angajatorul isi restrange activitatea si iti da preavizu de 20 de zile trebuie lucrate si ... (vezi toată discuția)
Acordare prima nastere copil in preaviz andreeaduta andreeaduta Buna ziua, Urmeaza sa nasc in curand iar sotul meu se afla in preaviz, in urma restructurarii postului. In ccm al lui este prevazuta o prima de nastere copil, ... (vezi toată discuția)
Perioda de preaviz ani355 ani355 Bună ziua, Aş dori să ştiu dacă în perioada de preaviz, angajatul solicită concediu fără salariu, se prelungeşte preavizul cu acel număr de zile ce ... (vezi toată discuția)