avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ma puteti ajuta?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ma puteti ajuta?

lucrez de 2 ani si jumatate la un casino,am salariul brut 720.sunt insarcinata si trebuie sa nasc pe 19 martie.am intrat in prenatal pe 15 februarie.am dreptul la toate cele 126 de zile,inclusiv si cele de lehuzie?se calculeaza din salariul brut sau net cei 85%?poate cineva sa imi calculeze cati bani trebuie sa mi se dea pe cele 126 de zile?nu prea vrea sa fie corect patronul si se face ca nu stie legile.va multumesc.ramona
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 09:33, 10 Martie 2010
Aveti dreptul la toate cele 126 zile.
Pana la data nasterii (19 martie) veti fi in concediu de sarcina de 35 zile. Restul pana la 126 (adica 91 zile) le veti lua dupa nastere si atunci ele se vor numi concediu de lehuzie. Plata lor se va face 85% din salariu brut din care se opreste impozitul si restul contributiilor, mai putin contributia de sanatate.

La sfarsitul celor 126 zile de concediu medical puteti solicita suspendarea contractului individual de munca pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani. In aceasta perioada veti beneficia de o indemnizatie platita de primarie care se calculeaza ca 85% din veniturile realizate. Daca suma rezultata este mai mica de 600 lei atunci veti primi 600 lei. La acestia se adauga alocatia copilului de 200 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal - cat mai repede ioana dimassi ioana dimassi Buna ziua, Am urmatoarea intrebare cum se calculeaza indemnizatia pentru concediu prenatal si daca ma afecteaza cumva daca vreau sa intru cat mai ... (vezi toată discuția)
Concediu medical de maternitate in somaj betty_dumy betty_dumy buna ziua, sunt o somera din ianuarie 2009 care ar trebui sa nasca la sfarsitul lunii noiembrie inceputul lunii decembrie. cei de la somaj m-au pus sa imi iau ... (vezi toată discuția)
85% indemnizatie pt al doilea copil jcm jcm Buna ziua! Sunt in CIC din 08.04.2008. Pana in ian 2009 am primit indemnizatie 600 ron dupa care 85% din media ultimelor 12 salarii. In cazul in care nasc al ... (vezi toată discuția)