avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neacordare salariu mediu pe unnitate la nastere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neacordare salariu mediu pe unnitate la nastere copil

Buna ziua,
va rog sa-mi comunicati unde ma pot adresa sau ce pot face daca mi s-a refuzat acordarea salariului mediu pe unitate la nastere copil cat si acordarea salariului 100% timp de 6 saptamani in prenatal, pe motiv ca societatea trece prin perioada proasta din punct de vedere financiar, mentionez ca suntem 3700 de angajati in mom de fata la aceasta societate(daca e relevant).
Multumsc
Cel mai recent răspuns: maria. , utilizator 12:50, 11 Martie 2010
Va puteti adresa cu o sesizare la ITM, deoarece aceste drepturi sunt prevazute in Contractul colectiv de munca la nivel national.

PS: Nu vi se acorda salariul 100% din fondul de salarii, ci indemnizatie concediu maternitate + diferenta de 15% din fondul de salarii.
Puteti introduce actiune in instanta.
natalykiska a scris:

Buna ziua,
va rog sa-mi comunicati unde ma pot adresa sau ce pot face daca mi s-a refuzat acordarea salariului mediu pe unitate la nastere copil cat si acordarea salariului 100% timp de 6 saptamani in prenatal, pe motiv ca societatea trece prin perioada proasta din punct de vedere financiar, mentionez ca suntem 3700 de angajati in mom de fata la aceasta societate(daca e relevant).
Multumsc

Eu am ales sa chem in judecata societatea angajatoare pentru acea compensarea pentru o perioada de 6 saptamani. Pana la urma, angajatorul a decis sa plateasca (cu 1 saptamana inainte de primul termen de judecata) drepturile banesti solicitate.

Te sfatuiesc sa procedezi in acelasi fel.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere compensatie 15% concediu maternitate ganca ganca din 12.martie 2010 sunt in prenatal am citit pe net ca exista o cerere prin care se solicita o compesatie de 15% din salariul brut pt gravide(mame) aflate in ... (vezi toată discuția)
Cic2 daca cic1 expira cu o luna inainte de nasterea celui de-al doilea copil nerantula nerantula Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie: - am un copil de 1 an si 4 luni, CIC_1 expira la data de 16.09.2010 - sunt insarcinata cu al doilea copil, care ... (vezi toată discuția)
Articolul 66 din ccm 2007 - 2010 Kitte Kitte La ce se refera Articolul 66 din CCM 2007 - 2010 ? Art. 66. - (1) In cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o ... (vezi toată discuția)