avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Bun al fimei SC.....-...SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Bun al fimei SC.....-...SRL

Buna ziua
as avea si eu o intrebare:
este posibil si cat de legal este ca doar un asociat din firma cu 2 asociati sa vanda un bun al firmei?iar dupa vanzarea acestui bun prin contr.vanzare-cumparare nu sa facut plata acestui bun,nu exista nici chitanta ,nici plata prin banca ceea ce era necesar cred eu la o suma de 2,5 miliarde lei vechi.
mai exista un lucru pe care l-amdescoperit de curand si anume ca un angajat al firmei mele a scris si semnat o factura in valoare de 2,5 miliarde ptr acel bun si a ajuns in contabilitate .culmea este ca acel angajat a si placat repede din firma si sa mutat ca angajat la firma careia i-am vandut noi acest bun un teren.mie imi pare a inselaciune sau complot(cel mai posibil ca acest angajat ce a fost la noi in firma sa fi fost manipulat si folosit de firma X careia i-amvandut terenul).
acum in urma neplatii firma noastra a ajuns la insolventa asta de catre finante.
intrebarea mea ar fi acum cum si prin ce modalitate si bineinteles ce sanse sant de a recupera acel bun al firmei ptral puteavinde ori lasa garantie sa putem platii datoriile firmei.
va multumesc anticipat ptr un raspuns
Cel mai recent răspuns: alinnacc , utilizator 19:41, 11 Martie 2010
Scrieti ca bunul vandut este un teren. Pentru un imobil (teren), vanzarea valabila trebuie sa indeplineasca anumite conditii, dintre care si incheierea ei in forma autentica, la notar. Daca aceasta vanzare nu a respectat conditia de forma necesara ad validitatem, puteti sa o considerati inexistenta. Pentru ca in speta dvs. sunt mai multe aspecte, ce trebuie indeaproape, detaliat si temeinic studiate, atat de natura comerciala, dar si civila si chiar penala (inselaciunea/215 C.pen trebuie probata, complotul :D, desi poate exista ca infractiune, este una ce priveste siguranta nationala :O si nu poate fi pusa in discutie in speta dvs. ), va sfatuiesc sa consultati un avocat din orasul dvs. care va sti ce are de facut.
va multumesc,primul meu drum in romania va fi la un avocat.
dar la vanzare nu trebuiau ambii asociati sa fie de fata si sa semneze?
Acest lucru este discutabil si tine atat de prevederile actului constitutiv ( prin care se pot acorda imputerniciri speciale unui asociat), cat si de calitatea asociatului respectiv sau de modul de incalcare a legii. (asociatul dvs. poate fi, de exemplu si director general al firmei si poate lua decizii in calitatea sa de reprezentant legal al acesteia, decizii pentru care poate fi tras la raspundere numai in limita existentei unei culpe, ce poate fi la randul ei, dupa caz, de mai multe feluri/disciplinara, administrativa, civila, penala).
Rvin cu sfatul de a ajunge, cu toate detaliile spetei in fata unui specialist. Oricum, vanzarea unui imobil trebuie sa respecte anumite reguli si conditii, atat de forma cat si de fond, iar din ceea ce spuneti, pare intr-adevar sa fie ..."ceva putred in Danemarca":D:hm: Dar aceste situatii nu se pot evalua complet pe aceasta cale.
Succes in activitate si in rezolvarea problemelor!
da,intradevar un caz cu"colturi".
oricum va multiumesc ptr sfat si o seara placuta.
cu stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mijloc fix ContSters98540 ContSters98540 In 1972 firmei la care lucrez i-a fost atribuit printr-un protocol de catre Ministerul Energiei Electrice un bloc de apartamente de nefamilisti, ca mijloc fix. ... (vezi toată discuția)
Teren vandut de mai multe ori de catre proprietar ContSters130441 ContSters130441 Buna ziua, Am cumparat un teren care nu era inca intabulat, l-am cumparat in baza Sentintei judecatoresti definitive si irevocabie pe care proprietarul o ... (vezi toată discuția)
Mostenitori inselati ishtar ishtar Buna ziua, Am sa incep cu o mica istorie a problemei, pentru a face mai multa lumina. Eu si cu sora mea facem parte dintr-o familie de intelectuali, tatal ... (vezi toată discuția)