avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata ultima optiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata ultima optiune

Am si eu o intrebare, avand in vedere ca acum ma aflu in somaj tehnic 3 luni, apoi urmand ca firma sa caute o alta solutie de a fenta impozitele de la stat prin a obliga lumea sa-si ia concediu fara plata poate platit dar asta ar inseamna sa muncesti la negru?
Am inteles ca nimeni nu te poate obliga sa semnezi un concediu fara plata, dar nici sa vin la munca in acest concediu si drepturile mele ca angajat, asigurari si alte alea sa nu mai existe. Chiar daca e criza si multe firme isi inchid portile nu pot sa accept sa fiu calcat in picoare cu astfel de conditii.

Cui ne putem adresa in astfel de cazuri?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:53, 15 Martie 2010
Va puteti adresa Inspectoratului Teritorial de Munca in a carui raza isi are sediul angajatorul sau Inspectiei Muncii - for superior ITM-ului.
Am auzit ca la un control angajatul care e in somaj tehnic si e gasit la munca, trebuie sa restituie toti banii primiti in acest somaj, si se pot angaja oameni in firma atat timp cat ai alti oameni in somaj tehnic?
1. Daca va gaseste un control al ITM la munca, in perioada somajului tehnic, nu este vina dvs. ci a angajatorului, deci nu veti fi sanctionat.
2. Cei 75% sunt platiti din banii angajatorului asa ca nu are cum sa va ceara ITM sa-i restituiti.
3. Unitatea poate face angajari pe alte posturi si in alte sectoare decat cele aflata in "somaj tehnic".
Ultima modificare: Luni, 15 Martie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie itm catre un angajator busuiocmaria busuiocmaria cine imi poate spune si mie cum sa procedez daca angajatul nu mi-a dat salariul si eu vreau sa plec dar, sa-mi recuperez si banii? as vrea sa fac o adresa ... (vezi toată discuția)
Salariu probabil irecuperabil bdc2001us bdc2001us Buna ziua, Lucrez in cadrul unei firme in care politica este asa: 1. Te angajam daca accepti ca o treime din salariu sa fie in acte iar trei sferturi la ... (vezi toată discuția)
Sa chem in instanta angajatorul pt neplata salariului? emy_g emy_g Am 23 de ani.Tatal meu imi da pensie de intretinere ,pt ca sunt la facultate.Anul trecut m-a chemat in instanta pt a anula pensia pe motiv ca lucrez si pot sa ... (vezi toată discuția)