avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... explicatii Hot. Jud. referitoare la program vizitare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

explicatii Hot. Jud. referitoare la program vizitare minor

Buna ziua,

Am o sentinta definitiva si irevocabila cu privire la programul de vizitare a unui minor care suna cam asa: [obliga reclamanta(fosta sotie) sa permita paratului(eu) sa aiba legaturi personale cu minora de doua ori pe luna, in prima si a treia duminica din luna, de la orele 10:00 la orele 17:00, la domiciliul paratului, doua saptamani in timpul concediului de odihna al paratului, la domiciliul acestuia din urma, precum si sa petreaca sarbatorile de Paste si Craciun la domiciliul tatalui in anii pari].

Intrebarile mele sunt urmatoarele deoarece am nevoie de niste lamuriri pt a intelege corect aceasta sentinta:
1. in momentul de fata nu sunt angajat, cum se aplica sentinta (partea referitoare la concediul de odihna) in acest caz? acele 2 saptamani de vacanta le pot solicita fostei sotii oricand? pot imparti perioada in o sapt vara si una iarna?
2. acesta fiind un an par am dreptul sa petrec sarbatorile de Paste si Craciun cu minora in domiciliul meu, totusi, cat inseama efectiv in timp aceste sarbatori deoarece aici nu se specifica? Paste=2 zile, Craciun=2 zile? sau cate o zi? ... eu stiu ca aceste doua sarbatori se desfasoara pe parcursul a doua zile fiecare.
3. in sentinta se specifica "la domiciliul tatalui",adresa mea din buletin este alta decat cea la care domiciliez in prezent, as putea avea probleme din aceasta cauza?

Mentionez ca varianta in care aceste detalii ar trebui discutate si stabilite de comun acord cu fosta sotie, nu exista.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: buzeadrian , utilizator 14:08, 13 Martie 2010
deci ...
dl. florinraican ma sfatuieste intr-un anume fel ...
dna. m_ella2005 ma sfatuieste intr-un alt fel...

ce ar trebui totusi sa fac? cum ar trebui sa procedez in aceasta situatie? ... este foarte important pt. mine deoarece am observat ca in Romania, cel putin deocamdata, sistemul de justitie este defect, grav bolnav, din pricina mentalitatilor invechite si a legilor interpretabile sau pur si simplu prost concepute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizitare aft_adriana aft_adriana va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatorul program:1 si a3 a duminik din fiecare luna, la implinirea varstei de 2 ani vizitarea minorului se va face cate 2 ... (vezi toată discuția)
Program vizitare copil 8 luni marevna marevna Imi puteti da, va rog, un exemplu de program de vizitare de catre tata pentru un bebelus de 8 luni in timpul sarbatorilor: Craciun, Revelion, Paste? (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara RRRaluca RRRaluca Buna ziua! Sunt o mama divortata, printr-o hotărâre definitivă si irevocabilă. Minorul rezultat din căsătorie îmi este mie încredințat spre crestere ... (vezi toată discuția)