Ca barbat - si mai ales daca este vorba si de un copil - vei face in asa fel incat sa nu se pronunte divortul - poti face asta - dar luptand activ in sala de sedinta. Daca vrei sa nu divortezi, NU divortezi. Judecatorii din Romania - daca vor vedea ca aduci argumente solide - iubire, grija, bani - sansa de impacare - chiar martori - si pledezi vizibil energic si cu pasiune juridica si se va vedea dragoste si cheltuieli catre sotie in ultima vreme - de la ultima infatisare ( gen lantisor de aur, excursie la Venetia - macar rezervarea si 10% din suma pierduta), bilete la teatru, mers la restaurant - cu fotografii luate eventual si clandestin de un amic transformat in paparazzi. Atentie ca pregatirea pentru UN CONTRA DIVORTULUI - nu se face decat cu o pregatire exemplara (ca pentru orice proces). Rolul avocatului este doar de complezenta si pentru cele scrise, desi nu este neaparat nevoie de el. Prezenta ta in sala de judecata este absolut esentiala - precum si participarea actoriceasca exceptionala. In atari conditii - plus incercari insistente - chiar grotesti si disgratioase - super insistente - fata de sotie - o vor face pe aceasta sa fie in imposibilitate de a divorta. In fond ce altceva iti doresti - decat sa o infurii la nebunie - fara sa poata face ceva!! :))
Am si eu nevoie de ajutor. Sunt casatorita de 4 ani si am o fetita de 6 luni. Relatia cu sotul mea s-a deteriorat foarte mult si de comun acord am hotarat sa divortam. Impreuna am hotarat ca fetita sa ramana cu mine, la fel si apartamentul cumparat impreuna cu credit ipotecar anul trecut. Nu doresc sa oblig sotul la plata pensiei alimentare. Cum trebuie sa procedez? Care sunt pasii de urmat? Trebuie sa aduc martori? Se va face ancheta sociala?
Multumesc!
Se va face ancheta sociala, iar sotul va fi obligat sa plateasca pensie alimentara intr-un anumit cuantum - intre 0 si 25% - din venitul lui lunar net ( media ultimelor 6 luni!). Ca sa fie mai rezonabil - si de comun acord se poate spune judecatorului - de catre ambele parti - ca acestea au stabilit - sa spunem - un nivel al pensiei alimentare de 80 RON (cel putin) si alte sume - neprecizate insa - vor fi date de catre tata cu alte ocazii - vizitare minor, ajutor asigurare de viata - asigurare medicala, cadouri directe, etc. Atentie - ca stabilirea de acum - poate fi oricand schimbata printr-un nou proces declansat de dvs (mama). Pe de alta parte trebuie sa spuneti judecatorului ca tatal este un om grijuliu si preocupa de fiica lui. Doar in aceste conditii, judecatorul va fi tentat sa ia in considerare un nivel al pensiei alimentare minim.
Se va face ancheta sociala, iar sotul va fi obligat sa plateasca pensie alimentara intr-un anumit cuantum - intre 0 si 25% - din venitul lui lunar net ( media ultimelor 6 luni!). Ca sa fie mai rezonabil - si de comun acord se poate spune judecatorului - de catre ambele parti - ca acestea au stabilit - sa spunem - un nivel al pensiei alimentare de 80 RON (cel putin) si alte sume - neprecizate insa - vor fi date de catre tata cu alte ocazii - vizitare minor, ajutor asigurare de viata - asigurare medicala, cadouri directe, etc. Atentie - ca stabilirea de acum - poate fi oricand schimbata printr-un nou proces declansat de dvs (mama). Pe de alta parte trebuie sa spuneti judecatorului ca tatal este un om grijuliu si preocupa de fiica lui. Doar in aceste conditii, judecatorul va fi tentat sa ia in considerare un nivel al pensiei alimentare minim.
Divort
valentina78m
Buna ziua,
As dori daca se poate niste sfaturi de la cineva de specialitate.
Suntem casatoriti de 7 ani, avem un copil de un an, eu am mostenire o casa si ... (vezi toată discuția)