avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj-crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj-crestere copil

sotia mea a fost angajata la o firma care a scos-o in somaj.a intarziat cu actele pt somaj vre-o luna jumatate (contabilul firmei)si astfel are o intrerupere de o luna jumatate pe cartea de munca.inainte de somaj,are vre-o 2 ani neantrerupti.daca va naste in perioada somajului,poate beneficia de ajutorul de crestere copil de 2 ani?daca nu,pot trage la raspundere firma in vre-un fel pentru intarzierea actelor?va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:14, 11 Martie 2010
Pentru cate luni are indemnizatie de somaj?
pentru 12 luni.problema e ca a incetat activitatea pe 01.11.2009,somajul a inceput tocmai pe 21.12.2009,iar ea va naste pe 15-25.10.2010....
1. In somaj fiind poate beneficia si de concediu de maternitate si de CCC pana la 2 ani.
2. Luna decembrie se ia in calcul la cele 12 luni necesare, conform art.4 (5) din Normele de aplicare a OUG 148/2005:
(5) Prin exceptie, se accepta ca o singura data fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (4).
3. Ramane de rezolvat cu luna noiembrie (din pacate nu stiu daca se poate rezolva prin darea in judecata a angajatorului - doar daca ii cereti sa va plateasca toata indemnizatia pa face copilul 2 ani - dar trebuie sa consultati un avocat priceput).
4. Poate gasiti o persoana juridica sa vrea sa va faca retroactiv, pe luna noiembrie, o conventie civila de presatari servicii. Vorbiti si cu un consultant fiscal daca se poate asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pentru cic cristinici cristinici Buna ziua!V-am prezentat situatia mea intr-un subiect mai vechi,Pe scurt in iunie am fost disponibiliazata,iar din iulie am intrat in somaj.Am intrerupere pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Mihta Mihta Buna ziua, Sunt intr-o situatie in care nu stiu daca pot beneficia de indeminzatia pentru crestere copil. In data de 31 ianuarie 2009 mi s-a incheiat CM ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ingrijire copil pt someri florig florig In cazul in care beneficiez de indemnizatie de somaj pentru o durata de 9 luni, dupa 4 luni de zile raman insarcinata si nu-mi gasesc un loc de munca pana la ... (vezi toată discuția)