In baza art.149 alin.5 din O.G 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, va comunicam ca s-a luat masura indisponibilizarii sumelor existente, precum si cele viitoare provenite din incasarile zilnice in conturile in leisi valuta deschise la :
--banca X
--banca Y
precum si orice sume reprezentand vanituri si disponibiulitati banesti ,titluri de valoare sau alte bunuri mobile necorporale,detinutesi/sau datorate ,cu orice titlu ,dumneavoastra de catre:
-casa judeteana de pensii si alte drepturi de asigurari sociale
Asa arata scrisoarea primita de mine luni.
M-am dus la finante sa vb cu cel care a intocmit scrisoarea si am primit urmatorul raspuns: in urma procedurii de insolventa a SRL-ului infiintat de dumneavoastra s-a dat o sentinta prin care se cere raspunderea personala pentru suma de mai sus.
Acum sa va povestesc cum am ajuns aici:
Sunt o pensionara de 62 de ani si in 2005 am infiintat un S.R.L pentru fiul meu (acesta nu putea infiinta un srl deoarece deja figura ca admin si asociat in alt srl care avea probleme cu fiscul pentru neplata unor amenzi).Imediat ce au iesit actele de la registrul comertului i-am facut o procura generala acestuia prin care il mandatam sa administreze cum crede de cuviinta , obligatiile care decurg din asta revenindu-i lui.
Vazand ca afacerea se cam clatina,am hotarat sa ma retrag din societate si sa o numesc in locul meu pe nora mea (in 2007 august),tocmai in ideea de a nu avea de a face cu organele fiscale.
Nu am semnat niciodata nici un act in numele societatii in afara de actele de constituire .
Cu toate acestea, ma trezesc acum cu instiintare de poprire (singurul meu venit fiind pensia)
Am cateva intrebari ,sper sa ma puteti lamuri:
--d c mi se cere mie raspunderea personala si nu fiului meu sau norei mele?
-- mai pot face cumva contestatie la acea sentinta din 2008 (precizez ca pana acum nu am stiut nimic despre aceasta procedura de insolventa a societatii, nu am primit nici o somatie, nici o instiintare, nici o sentinta, ....intrucat locuiesc la alta adresa decat cea la care figura societatea, si oricum sunt mereu plecata de acasa in sezonul lucrarilor agricole la casa de la tara)
-- repr organului fiscal mi-a explicat ca procedura de insolventa a fost demarata la cererea unor creditori prin intermediul unui lichidator dar nu mi-a spus ce reprezinta efectiv aceasta suma si in contul cui se duc--poate stiti dumneavoastra?
-- ce specializare trebuie sa aiba avocatul in acest caz ca sa stiu ce sa caut?
Nu stiu daca m-am exprimat destul de clar...sper sa intelegeti....astept urgent raspunsuri sui va multumesc anticipat.
Poate e cineva pe acest forum care s-a aflat in situatia mea si ma poate ajuta.
a primit o sentinta judecatoreasca data de judecatorul sindic intr-un dosar de insolventa, care este titlu executoriu.
casa de pensii va retine lunar 30% din cuantumul pensiei dvs.
daca sunteti pensionara si aveti 62 de ani, cum de ati postat acest mesaj aici?
va intreb asta pentru ca expunerea dvs. tradeaza anumite aspecte pe care, din pacate, nu le pot posta aici.
=D> Nu stiam ca este limita de varsta.
Am lucrat 35 ani la biroul de angajari in cadrul unui combinat siderurgic si operarea pe calculator era in fisa postului printre altele .
Oricum...nu m-ati lamurit cu privire la intrebarile mele dar va multumesc pentru interventie.
Din pacate pe oricine ati angaja nu mai poate sa faca nimic acum .
Vi sa atras raspunderea in calitatea dvs de administrator al societatii .
Notificarile si citatiile au fost trimise la sediul social al soc si pe adresa dvs , daca nu le-ati ridicat asta e.
De ce nu il intrebati pe fiul dvs ce a facut in societate ??
Din fericire suma nu este prea mare 4720 lei
DA.... :((
Nu toti au cap pentru a conduce o afacere, altfel...toti ar fi ''patroni''.
Am consultat azi 4 avocati diferiti si ......''cate bordeie ...atatea obiceie'' :) :
--primul s-a uitat peste acte si a spus: se poate face recurs...dar pentru suma asta....nu merita efortul..daca erau vreo 4 miliarde.........
--al doilea a spus ca nu se mai poate face nimic....ca nu degeaba e sentinta definitiva si irevocabila
-- al treilea a sustinut si el ideea de recurs ,in conditiile in care sustin ca nu am primit niciodata nimic,nici o citatie, nici o comunicare,....el deducand de aici ca trebuie sa fie ceva vicii de procedura pe parcursul acestui dosar...si merita facut macar cerere la arhiva pentru a vedea ce contine dosarul ...
-- al patrulea mi-a spus ca...in cazul in care se respinge recursul...pot incerca macar diminuarea pe cat posibil a cuantumului popririi facand in acest sens o cerere la directia de pensii
Vi se par pertinente aceste afirmatii?....
Da, toate sunt pertinente
1 vrea sa castige repede un client dar suma e prea mica
2 ce v-am raspuns si eu pe scurt
3 cel mai sincer si corect dintre toti : pana nu vezi actele din dosarul de faliment nu poti sa iti dai cu parerea!
4 nu inteleg ce legatura are casa de pensii cu poprirea?
Sfatul meu este sa cereti la arhiva tribunalului dosarul si sa il studiati , (puteti sa faceti si copii xerox) Cititi rapoartele lichidatorului , notificarile, tabelul definitiv de creante