avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie in invatamant
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie in invatamant

Va rog ,cu mult respect pt. munca pe care o faceti, sa-mi rspundeti la urmatoarea intrebare. Iesind la pensie pt limita de varsta conf.legii128,art.127(lucrez in invatamant de la 01.09.1971 neintrerupt si nascut la 28.12.1948) vreau sa stiu daca:
1)se iau la calculul pensiei si perioadele asimilate (armata,concentrare, studii univesitare) 2)conteaza anii lucrati peste varsta standard(la mine 34ani si 2 luni) .Exista un procent pt.ficare luna lucrata in plus?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:00, 11 Martie 2010
1. Stagiile asimilate stagiului de cotizare sunt avute in vedere numai la stabilirea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta.

2. Nu exista un asemenea procent, el se acorda numai pentru lunile lucrate dupa pensionare pentru limita de varsta.

3. Pentru aspecte generale, deschideti noi topicuri. Pentru situatia dvs., va rog sa va continuati primul topic.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce varsta pot iesi la pensie riana02 riana02 Buna ziua, Mama mea este nascuta in data de 11.12.1952 si are un stagiu de cotizare de 35 de ani neintrerupti in conditii normale de munca. Imi poate ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesii la pensie bunica1 bunica1 Ma numesc Marcel , sunt nascut la 12.12.1954 .Lucrez de 31 ani si 9 luni ca subinginer .Am beneficiat in aceasta perioada de 20 ani grupa II si 9 ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare la grupa 2 ContSters97220 ContSters97220 Am 57 de ani si 6 luni, ani lucrati 37 cu tot cu armata din care 27 ani si 3 luni grupa 2. Am primit un raspuns ca pot iesi la pensie de drept la 59 de ani sau ... (vezi toată discuția)