avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... antecontract vinzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

antecontract vinzare cumparare

bna ziua
fratele meu are 34 din mostenire iar mama14 in urma succesiunii.noi ceilalti 3 frati am renuntat in favoarea fratelui din anumite motive.imobilul nu are cadastru nici intabulare.eu am construit acum 5 ani doua camere mansardate fara autorizatie cu acordul fratelui.
se poate face urmatorul lucru?:
1.fac un antecontract de vinzare cumparare cu fratele pe cele 2 camere in care sa se stipuleze ca am dat un avans de 10000 ron iar el se obliga ca intr-o luna sa facem actele de vinzare cumparare in forma autentica daca nu sa-mi restituie suma data in avans(binenteles ca nu va putea sa rezolve cu cadastrul in acest timp mai ales ca se impune si un proces de uzucapiune pentru o diferenta de 30 de mp care au fost detinuti de parintii mei legal 35 e ani)
2.atunci eu il dau in judecata ca nu a respectat antecontractul si cer instantei sa se pronunte pentru o decizie care sa tina loc de act de vinzare cumparare , el neavind suma de 10000 ron pe care am platito ca avans.
3.decizia instantei tine loc de act de vinzare cumparare intr mine si fratele meu astfel eu devin proprietar pe cele 2 camere construite de mine.
imi cer scuze daca am scris ceva incorect .

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 08:01, 11 Martie 2010
Da connform Legii 247/2005 aveti aceasta posuibilitate pe calea unei actiuni prin care sa obtineti o hotarirea care sa tina loc de act de vinzare
e mai bine sa faceti un contract de vanzare cumparare sub semnatura privata cu fratele dvs pentru cele 2 camere si in felul asta sa finalizati procedura mult mai repede, intervenind (in calitate de intervenient in interes propriu) in procesul de uzucapiune pe care acesta il deschide.. astfel hotararea ce se va da, va este opozabila si fratelui si dvs, fara sa mai faceti si alt proces.. atentie, procesulde uzucapiune nu e asa simplu si din acest motiv, e de preferat ca atat fratele cat si dvs, sa aveti avocat care sa va sustina cum se cuvine cauza.. bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Precontract vinzare cumparare nicolae242 nicolae242 buna ziua, ma numesc manea nicolae si tin sa multumesc tuturor care vor avea rabdarea sa-mi citeasca si mie problema. vecina mea are casa cu acte de ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vinzare cumparare nicolae242 nicolae242 fratele meu are 3/4 din mostenire iar mama 1/4.fratele doreste sa imi cedeze 1/4 din partea lui dar sunt probleme ca nu putem sa facem cadastrul deoarece nu ... (vezi toată discuția)
Precontract nerespectat bularca daniel bularca daniel am facut un precontract de vanzare cumparare de mana pentru un teren am achitat o suma de bani si nu a fost respectat de catre vanzator. acest act poate fi ... (vezi toată discuția)