avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil din relatie extraconjugala a mamei, nascut in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil din relatie extraconjugala a mamei, nascut in timpul divortului

Sa va relatez problema mea.. Am o relatie de 3 ani cu o romanca maritata cu un italian, cu oficierea casatoriei facuta in Romania. In acest moment ea a deschis de 4 luni divort in Romania, locuim in Romania, dar este si pe punctul de a naste copilul nostru. Sotul ei cunoaste toata povestea. Acum intrebarile: cum vom inregistra noi copilul la starea civila ? Ce nume de familie va lua copilul ? Este posibil sa ia numele meu ? Eu vreau ca dupa divortul ei sa o iau in casatorie. Poate fostul ei sot sa ne incurce in vreun fel ? Va rog din suflet, ajutati-ma cu un raspuns sau o solutie. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: anca_mesco , utilizator 14:56, 6 Ianuarie 2007
cred ca se face o mare confuzie. Copilul nu este "din afara casatoriei", "sotul mamei este tatal copilului"
Haideti sa nu-i dam omului iluzii desarte.
Dvs. puteti recunoaste copilul numai daca sotul mamei face tagada paternitatii#-o
Asa este dragi colegi?:D
Trebuie contestata recunoasterea.
Gbriela imi spui, te rog, temeiul legal?
Ca eu il caut de vreo 3 ani:((:((:((:((:((:((:((:((:((
Doar art. 58 Codul familiei:

"Art. 58. - Recunoaşterea care nu corespunde adevărului poate fi contestată de orice persoană interesată. " :D

Asta in masura in care copilul este din afara casatoriei.

Dar, parerea mea este ca tatal copilului ar trebui pus in tema ca nu el este ceea ce crede. Acuma, daca el nu vrea sa plateasca pensie alimentara mai mult ca sigur ca va fi "bucuros" sa lase copilul spre adoptie, sa zicem.
Ultima modificare: Joi, 4 Ianuarie 2007
Gabriela Mihai, Avocat
costul unui test ADN s-a modificat, din ianuarie 2007 este 36 milioane conform celor spuse de cei de la Institutul Medco/Legal Timisoara.
in plus, daca acest copil se naste inaininte ca hotararea de divort sa ramana definitiva si irevocabila, copilul este considerat ca fiind nascut in timpul casatoriei si prin urmare, tatal prezumat de lege este sotul mamei conform Codului familiei. si s/ar putea ca la tata sa fie trecut iatlianul/sotul mamei.
oricum aceasta situatie se poate rezolva dupa nasterea copilului printr-o actiune in tagada paternitatii, in cazul in care sotul mamei este trecut ca tata in certificatul de nastere si nu tatal biologic al copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii - mai complicat dana242000 dana242000 Buna ziua, sunt noua pe acest forum si as vrea sa va adresez o intrebare: sunt in plin proces de divort si custodie cu sotul - in urma casatoriei a ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)