Buna ziua
Va rog sa ma ajutati sa lamuresc doua probleme:
1. Am 30 ani vechime in munca. Lucrez intr-o firma privata de 10 ani (cercetare). Pana anul trecut am avut 30 zile lucratoare de concediu de odihna, conform contractului de munca. La locul de munca anterior am avut 28 zile lucratoare de concediu de odihna (cercetare). Cu sase luni in urma am semnat un act aditional la contractul de munca, in care zilele de concediu de odihna s-au redus, fara explicatii, la 21 zile lucratoare si se pare ca nu pentru toti angajatii. Intrebarea mea este daca exista vreo sansa sa obtin mai multe zile de concediu de odihna?
2. La sfarsitul lunii decembrie am efectuat 6 zile din concediul de odihna restant pe anul 2009. In aceasta perioada angajatorul a dat 4 zile libere tuturor angajatilor din firma, fara sa li se scada din concediul de odihna. Intrebarea mea este daca pot sa obtin aceste 4 zile libere de care eu nu am beneficiat?
Va multumesc.
1. Semnarea actului aditional de reducere a nr de zile de CO reprezinta acordul dvs ptr aceasta reducere. Daca va considerati nedreptatit (am inteles ca nu toti salariatii au avut aceasta reducere) atunci este bine sa discutati cu angajatorul si sa va negociati zilele de CO.
2. Puteti solicita diferenta de 4 zile (zilele acordate de angajator). In fond, regula este aceeasi ptr toti salariatii, fara discriminare.
Concediu medical
julia06
Buna
In anul 2010 am avut cam 40 zile concediu medical,21 pentru mine,restul pt copil.
Mai aveam restante pe anul 2010 3 zile concediu de odihna pe care nu ... (vezi toată discuția)