buna ziua
in urma unui incident la munte, mi-am fisurat maleola interna la picior.Piciorul mi-a fost in atela pe 26dec.Astazi mi-a fost pus in gips si mai trebuie sa stau doua saptamani.Ma aflam in perioada de concediu de odihna pana pe data de 1 .Tot de la aceasta data eu nu mai figuram la acest loc de munca, ci la un alt loc de munca cu un alt salariu .Vreau sa stiu daca obtin concediu medical cu data de 27dec, mai beneficiez de venitul salarial de la vechiul loc de munca?
mersi Romy
insa avand in vedere ca eu am facut fac la ff, deoarece pe prima am facut-o la zi si nu am avut voie, nu ma pot masura cu voi care si lucrati in domeniu de ceva timp.Raspunsul l-am gasit .Eu am pus intrebarea ca sa fiu sigura ca nu gresesc.
Acum am o alta doleantza.Cum se calculeaza concediul medical.Se face cumva media pe ultimele sase luni? Pt ca pe dec nu mai pot obtine certif medcal.Iar daca imi da pe ianuarie asta inseamna ca ma trece pe noul loc de munca cu un alt salariu.Eu nu vreau sa pierd salariul de la vechiul loc care e mai mare
Daca pe decembrie nu poti obtine certificat medical, mergi la noul loc de munca direct cu, concediu medical.
NORME din 27 ianuarie 2006 (*actualizate*) de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate:
"SECŢIUNEA a 3-a
Stagiul de cotizare
ART. 12
(1) Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 2 alin. (1) lit. a)-d) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical şi se constituie din însumarea perioadelor:"
Ai si exemple de calcul in norme.