avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM

Patronatul ma poate obliga sa semnez demisia de la societatea comerciala unde lucrez? Imi spune ca imi ofera alternativa la o alta firma dar de aceasta data un srl.Eu nu vreau sa semnez cu acel srl ce pot face? marea majoritate semneaza de frica pierderi locului de munca.Pot beneficia de somaj sau ma poate da afara spunindu-mi ca refuz alternativa, ce drepturi am si unde ma pot adresa/MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 12:16, 11 Martie 2010
Daca veti semna demisia si nu va veti angaja la acel SRL, atunci nu aveti dreptul la somaj.

IN cazul nesemnarii demisiei (care, apropo, reprezinta actul unilateral de vointa al salariatului si nu al patronului), atunci patronul va poate concedia individual, caz in care puteti beneficia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt în concediu medical , fiindcă am fost operata iar angajatorul ... Teleflici Teleflici Sunt în concediu medical , fiindcă am fost operata iar angajatorul ma sunat și mia cerut sa îmi dau lichidarea , este normal asa ceva ? (vezi toată discuția)
De ce nu vrea sa imi dea drepturile ? dana92 dana92 Salutare ! Am lucrat in Pitesti la un magazin de bauturi ( inca lucrez ) , un an de zile . Mentionez ca este doar un punct de lucru , undeva ... la iesirea ... (vezi toată discuția)
Demisie fortata geyes36 geyes36 Buna seara. Am nevoie de un sfat, si anume, eu sunt in concediu medical in urma unei interventii chirurgicale, pana in data de 25 ianuarie, iar patronul firmei ... (vezi toată discuția)