avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu pt cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu pt cresterea copilului

sunt angajata din decembrie 2009 la firma la care lucrez si acum,anterior am lucrat iunie-august 2009 la o alta firma dar am intreruperea asta de 4 luni deci e adevarat ca trebuia sa fiu angajata din octombrie ca sa beneficiez de concediu pt cresterea copilului 2ani,trebuia sa am 12 luni lucrate fara intrerupere?sau cum functioneaza?astept lamuriri,pareri
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:35, 11 Martie 2010
1. OUG 148/2005 spune ca pentru a intra in CCC pana la 2 ani si a primi indemnizatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aveti venituri profesionale supuse impozitarii: salarii, PFA, AF, II, conventii civile de prestari servicii, venituri din agricultura etc.
2. Se iau in calcul si lunile in care s-a lucrat minim jumatate din zilele lucratoare iar o luna poate fi lucrata si sub acest minim.
3. Lunile care va lipsesc nu prea mai aveti cu ce le acoperi. Doar daca ati putea sa faceti retroactiv o conventie de prestari servicii cu cineva.
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa somaj olguta9 olguta9 as avea nevoie de o lamurire....pe data de 29.01.2010 mi-a expirat perioada de somaj, as vrea sa stiu care e data maxima cand as putea sa ma angajez(sau cate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de la stat pentru femeile care au nascut mince mince Buna seara, Ma numesc Ana Maria si am o intrebare daca se poate. Cred ca multe femei au trecut printr-o situatie ca a mea, de aceea va rog tare mult sa mi ... (vezi toată discuția)
Prenatal RamonaI RamonaI Buna ziua am si eu o intrebare.....am lucrat timp de 8 ani la o firma...si acum aproape 2 luni mai precis pe 30 septembrie am renuntat la locul de ... (vezi toată discuția)