avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Adeverinta vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Adeverinta vechime in munca

Buna ziua,

Tocmai am intrat in posesia unei adeverinte de vechime in munca si am observat ca mi-a fost scris gresit numele dupa casatorie, as vrea sa stiu daca necesita refacerea totala a adeverintei sau se poate modifica, stampila si semna de catre firma emitenta sau nu este atit de importanta greseala numelui dupa casatorie, deoarece numele de fata, pe care a fost intocmit actul este scris corect.
Va rog mult ajutati-ma cu un raspuns, deoarece am asteptat 3-4 luni sa pot intra in posesia acestei adeverinte...si n-as vrea sa mai astept inca pe atit.
Multumesc, O zi excelenta!
Cel mai recent răspuns: cristina8112 , utilizator 18:48, 11 Martie 2010
Este valabila adeverinta daca a fost emisa pe numele dvs de fata ... noul nume il puteti dovedi cu C.I., precum si cu certificatul de casatorie.
Daca in perioada cat ati fost angajata nu erati casatorita si ca atare foloseati numele de fata iar CIM a fost intocmit pe acel nume, nu este necesar sa se modifice numele pe adeverinta deoarece sub acel nume figurati dvs. in evidentele angajatorului.
Pentru a dovedi ca dvs. sunteti aceeasi persoana cu cea pe numele careia s-a eliberat adeverinta anexati la aceasta copie dupa certificatul de casatorie si copie dupa cartea de identitate.
Daca in timp ce erati angajata v-ati casatorit si v-ati schimbat numele dupa casatorie, aveati obligatia sa instiintati angajatorul iar acesta trebuia sa opereze schimbarea numelui in CIM si in carnetul de munca. Daca s-au facut aceste operatii iar adeverinta v-a fost eliberata pe numele dinaintea casatoriei (din neglijenta) atunci trebuie inlocuita adeverinta cu una care sa contina numele dvs. actual, fara modificari, stersaturi. Nu este foarte gresit sa se corecteze numele aplicand totodata stampila si semnatura angajatorului insa ..........nu este de dorit. (se va gasi un functionar care sa nu va accepte astfel de document):rtfm:
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
MINOKA HR, Consultant resurse umane
fostul angajator a dat faliment, iar la job eram cu numele de fata, dupa aceea m-am casatorit si intre timp mi-am perdut si toate actele iar acum trebuie sa le refac!
multumesc de raspuns!
O seara buna!
multumesc frumos de raspuns! M-am mai linistit!!! Sper sa n-am probleme!
O seara buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare numeleui dupa casatorie in contractul de munca analici analici Buna seara Doresc sa stiu ce trebuie facut pentru schimbarea numelui in contractul de munca in momentul in care o angajata isi schimba numele dupa casatorie (vezi toată discuția)
Data gresita in adeverinta cosmin311 cosmin311 Buna ziua! am aflat de la colegi ca s-au dat adeverinte pentru absolvirea masterului la Universitatea Bucuresti Facultatea de Biologie si stiu ca dureaza un an ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume dupa divort Ramoon Ramoon Buna ziua, Am o intrebare: cum imi pot relua numnele de fata dupa ce am pastrat numele de casatorie dupa divort? Sa explic mai exact, am divortat si la ... (vezi toată discuția)