avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general casa de marcat pt coafor-frizerie obligatoriu?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

casa de marcat pt coafor-frizerie obligatoriu?

de curand mi-am inchiriat un scaun la un salon de infrumusetare.
sunt intreprindere.individuala(i.i)
dar faptu k trebuie sa investesc intr-o casa de marcat ma scoate din minti.
chiar nu exista alte metode legale de a da bon la clienti de cat cu casa de marcat?
stampila la ce o mai folosesc?
n-as putea folosi stiu eu factura sau chitanta cu stampila?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:06, 28 Iunie 2011
da.. trebuie sa investiti si in casa de marcat.. daca nu.. faceti contract de prestari servicii cu salonul in cauza si eliberati lor facturi si chitante ptr incasarile din aceea zi.. o factura si o chitanta pe zi pentru tot ce ati muncit dvs, mai putin ccota zilnica cuvenita frizeriei in cauza
Buna ziua , sunt si eu in aceiasi situatie ca doamna de mai sus. Dar intrebarea mea este : nu pot folosi chitantier si facturier nici o saptamana sau doua? timp in care as strange banutii pentru casa de marcat? Imi e frica sa lucrez ilegal ,dar ca sa imi pot cumpara casa de marcat trebuie sa lucrez #-o va rog sa ma ajutati.
Nu se poate, aveti raspunsul mai sus. Sunteti obligat/ta sa achizitionati casa de marcat. avand in vedere ca efectuati prestari de servicii persoanelor fizice.
Multumesc mult de raspuns.
Am vazut si acel raspuns doar ca doamna nici nu intentiona sa isi cumpere casa de marcat si ma gandeam ca poate exista vreo portita pentru o saptamana sau doua, de aceea am mai intrebat.
"Portita" nu exista. Faceti un efort pentru a achizitiona casa de marcat si a intra in legalitate. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosire casa de marcat Tinutza1 Tinutza1 Buna seara! Suntem o asociatie sportivă( baschet,tenis,fotbal)si ,de curand, am achizitionat si înregistrat la anaf o casa de marcat! Avem o ... (vezi toată discuția)
Mi-am facut un pfa (frizer). P.Gabi P.Gabi Buna ziua. Mi-am facut un PFA (frizer) si vreau sa inchei un contract de prestari servicii cu proprietarii salonului..UN SRL. Intrebarea este daca imi trebuie ... (vezi toată discuția)
Chitantier pt psiholog clinician si facturier? danielavasile danielavasile Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu informatii despre ce am de facut pt a lucra corect ca psiholog clinician. Am toate actele ok pe cabinet individual, totul ... (vezi toată discuția)