Am avut un mic accident din care m-am ales cu un hematom la genunchiul drept. Doctorul mi-a recomandat repaus de 14 zile calendaristice, pentru care am primit si un certificat de concediu medical. Problema e ca, sunt angajat din ianuarie 2010, cu contract determinat pe 3 luni, iar inainte de aceasta perioada nu am lucrat in perioada 28 sept 2009-dec 2009. Inainte de 28 sept 2009, am lucrate fara intrerupere o perioada de 1 an si 4 luni. In acest caz, voi beneficia de plata pentru concediu medical mai sus mentionat?
Multumesc!
OUG 158/2005 actualizata
ART. 7
Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) - d) este de o luna realizata in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.
daca inainte de acordarea concediului medical ai minim o luna lucrata, atunci se plateste
in cazul in care nu ai o luna minim lucrata va trebui sa duci angajatorului o adeverinta cu veniturile si zilele lucrate pe ultimele sase luni de la ultimul loc de munca (de unde ai lucrat inainte de 28 sept 2009)