avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical in perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical in perioada de proba

Am avut un mic accident din care m-am ales cu un hematom la genunchiul drept. Doctorul mi-a recomandat repaus de 14 zile calendaristice, pentru care am primit si un certificat de concediu medical. Problema e ca, sunt angajat din ianuarie 2010, cu contract determinat pe 3 luni, iar inainte de aceasta perioada nu am lucrat in perioada 28 sept 2009-dec 2009. Inainte de 28 sept 2009, am lucrate fara intrerupere o perioada de 1 an si 4 luni. In acest caz, voi beneficia de plata pentru concediu medical mai sus mentionat?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2010
brudi, utilizator
Cel mai recent răspuns: anansc83 , utilizator 00:11, 12 Martie 2010
OUG 158/2005 actualizata
ART. 7
Stagiul minim de cotizare pentru acordarea drepturilor prevazute la art. 2 alin. (1) lit. a) - d) este de o luna realizata in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.

daca inainte de acordarea concediului medical ai minim o luna lucrata, atunci se plateste

in cazul in care nu ai o luna minim lucrata va trebui sa duci angajatorului o adeverinta cu veniturile si zilele lucrate pe ultimele sase luni de la ultimul loc de munca (de unde ai lucrat inainte de 28 sept 2009)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cm salariat nou intrat in unitate marcelctin marcelctin Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu calculul salariului pentru un angajat care are brut 1400 lei incepad cu 15 iulie 2016 cand a fost angajat la noi. Pentru ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a concediului medical. lia22 lia22 am 30 de ani lucrati pe carte de munca, la care am o intrerupe anul trecut de 2 luni de zile:noiembrie si decembrie, iar din 5 ianuarie 2009 m-am angajat cu ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru concediu pre-natal. Marina Andruta Marina Andruta Eu trebuie sa duc la doctor o adeverinta de la munca care ma ajuta sa iau concediu. M-ati putea ajuta sa imi spuneti mai exact ce trebuie specificat in ... (vezi toată discuția)