avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Lichidare SRL cu 1/2 actionari straini
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Lichidare SRL cu 1/2 actionari straini

Buna seara. Mama mea este actionara unei firme cu 4 actionari (2 romani si 2 francezi), care in perioada 2005-2008 si-a suspendat activitatea. Acum, ma aflu in ipostaza de a dezlega itele si de a inchide firma care nu si-a reluat activitatea, dar dupa care vom fi nevoiti sa platim forfetarul si alte dandanale. Ultima balanta contabila pe care am gasit-o este din 09.03.2006, pt luna 12.2005 si din ea deduc ca ar ramane de casat mijloace fixe in valoare de 14200 ron. Cum pot face casarea? Mentionez ca asociatii francezi si-au dat acordul pt lichidarea firmei, angajand un avocat. E obligatoriu sa apelez la un lichidator (care nu e ieftin, avand in vedere ca firma nu produce si de vandut.....), sau pot face eu toate demersurile?
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 10:28, 12 Martie 2010
Lichidarea unei societati comerciale nuse poate face deat de persoane autorizate in acest sens, respectiv lichidatorii judiciari care pot fi si dintre avocati. In ce priveste onorariul, aflati ca nimeni nu lucreaza degeaba.
sau pot face eu toate demersurile?

Teoretic puteti dar practic nu cred - avand in vedere complexitatea dosarului: asociati straini etc
dar dupa care vom fi nevoiti sa platim forfetarul si alte dandanale.

Puneti in balanta onorariul lichidatorului cu impozitul forfetar si alte dandanale
Ce preferati sa platiti?
Mentionez ca asociatii francezi si-au dat acordul pt lichidarea firmei, angajand un avocat

Sa angajeze un lichidator!
Va rog sa ma scuzati ca insist pe subiect, dar am zarit o portita de scapare?!? Din ce stiam anterior, nu avem sanse sa scapam de forfetarul pe 2009 si 2010 (sau gresesc?). Francezii si-au dat acordul pt lichidare, dar nu dau nici un ban, iar lichidatorul imi cere 2000 ron si sa-i dau actele la zi (bilanturile si balantele pe care nu le-a facut nimeni si care ma mai costa catre 500). In final, ca sa inchid o firma desfiintata, platesc pana la 5000 ron. Am alte sanse? Multumesc
Nu aveti nicio sansa fara lichidator. Cred ca am fost destul de clari în aceasta privinţă, lichidarea nu se poate face decât de lichidatorul judiciar desemnat.
lichidatorul imi cere 2000 ron si sa-i dau actele la zi (bilanturile si balantele pe care nu le-a facut nimeni si care ma mai costa catre 500).

Varianta usoara pt lichidator este sa primeasca toate actele la zi taxele si impozitele la zi si un Certificat de atestare fiscala fara datorii.
In varianta cealalta trebuie sa munceasca mai mult, respectand bineinteles prevederile legii 31/1990

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune firma andrei0123 andrei0123 Buna ziua, vreau sa scap de o firma cu datorii la stat, in valoare de 5500 ron pt. bilanturi nedepuse si impozit forfetar, precizez ca firma este declarata ... (vezi toată discuția)
Vreau sa inchid definitiv un srl sint unic asociat gal_raluca@yahoo.com gal_raluca@yahoo.com situatia actuala a firmei, am un srl in care sunt unic asociat in anul 2009 am pus firma in conservare pentru 3 ani din cauza imp forfetar. Obiectul de ... (vezi toată discuția)
Lichidare sc vidiva vidiva buna ziua, o sc a functionat din 1995 pana in 2004 . din 2004 nu s-a mai depus nici-o declaratie si nici bilant . in 2004 nu avea datorii la stat(am verificat ... (vezi toată discuția)