Puteti constitui as. de proprietari in conditiile aratate in topic.
Sigur ca as. prop. este formata din proprietari si spatii comune care trebuiesc administrate prin as. prop. conform legislatiei in vigoare precum si cu dorinta proprietarilor exprimata in AG.
De obicei hotararile care au o importanta mai mica in viata as. prop. (data lecturarii apometrelor din apartamente, hotarare cu privire la montarea unor apometre pasante pe fiecare coloana de apartamente, programul femeii de serviciu, etc.) se iau cu majoritatea simpla a proprietarilor prezenti la AG - ordinara sau extraordinara, insa hotararile ce vor trebui luate in AG cu privire la lucrari complexe, gen - repararea terasei, lucrari de reabilitare termica, etc. trebuiesc luate in AG de catre proprietari, dar ponderea votulului fiecarui proprietar v-a fi proportionala cu cota-parte indiviza de proprietate a locuintei pe care o detine. Deci, daca revenim, in orice conditii, un proprietar cu mai multe apartamente v-a avea un cuvant greu de spus in orice hot. a AG cu precizarea ca la pentru hotararile pentru primul exemplu dat de mine, proprietarul cu mai multe ap. trebuie sa fie prezent la lucrarile AG, sau sa faca delegatie unui alt proprietar (functie si de prev. din Statut), dar pentru hot. ce implica mari cheltuieli din partea fiecarui proprietar, acesta poate lipsi de la AG, insa de obicei "se lasa" cu semnaturi pe un tabel. Ei, aici este interesant de vazut cum opteaza fiecare, functie de ponderea cotei-parti indivize de proprietate.
Dar sa nu luam lucrurile in tragic.Situatia descrisa de dvs. este temporara, iar dezvoltatorul nu cred ca are interes sa va puna bete in roate (sper!),mai ales ca, chiar si asa aveti o pondere superioara, atat ca numar de proprietari, cat si ca suprafata.
Sunt de acord cu opinia d-nei @elga50.
Succes!
Anul trecut am modificat statutul asociatiei, adresa sediului asociatiei si denumirea asociatiei. Documentele solicitate de judecatorul delegat pentru aceste modificari au fost asemanatoare cu cele pentru infiintarea unei asociatii. Din lista de documente pentru infiintarea asociatiei judecatorul a taiat doar "acordul de constituire".
Cand m-am prezentat cu procesul verbal al adunarii generale si semnaturile proprietarilor, a numarat aceste semnaturi sa verifice daca sunt peste 50%. La o scara a observat ca era trecut acelasi nume si semnatura aferenta la 2 apartamente. Mi-a spus ca nu se numara 2 semnaturi pentru ca in conformitate cu legea fiecare proprietar are voie la un singur vot indiferent ca are mai multe apartamente. Numai daca se punea la vot realizarea unei investitii sau reparatii majore se are in vedere suprafata apartamentelor si-atunci votul acestui proprietar era luat in consideratie pentru ambele apartamente.
Sigur ca nu ne-a afectat neluarea in consideratie a unui vot ca aveam vreo 70%.
Asa ca pentru a infiinta asociatia, dv incercati sa adunati cat mai multi proprietari si solicitati si semnatura dezvoltatorului pe tabel in dreptul tuturor apartamentelor nevandute. Judecatorul delegat o sa numere un singur vot (daca judeca la fel ca cel din dosarul meu) sau o sa le numere pe toate.