avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de a mosteni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de a mosteni

Bunicul a fost infiat de o familie, varul tatalui din prima familie a decedat neavand mostenitori pana la verii primarii, are dreptul de a-l mostenii?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 11:52, 15 Martie 2010
Adopţia cu efecte depline se caracterizează prin faptul că adoptatul şi descendenţii săi deveneau rude cu adoptatorul si rudele acestuia, asemenea unui copil firesc al adoptatorului, iar legăturile de rudenie dintre adoptat şi părinţii fireşti precum şi rudele acestora, încetau.
Adopţia cu efecte restrânse era adopţia în temeiul căreia adoptatul şi descendenţii săi deveneau rude cu adoptatorul, ei păstrându-şi totodată legăturile de rudenie cu rudele lor fireşti.
In cazul adopţiei cu efecte restrânse se face menţiune pe actul de naştere al celui adoptat si, daca este cazul, pe cel de căsătorie, pe baza hotărârii judecătoreşti definitive, din oficiu sau la cererea oricărei persoane interesate.
In cazul adopţiei cu efecte depline se va întocmi un nou act de naştere de către autoritatea administraţiei publice locale de la domiciliul adoptatorilor sau in raza căreia se afla sediul instituţiei de ocrotire in îngrijirea căreia se găseşte adoptatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie cu efecte restranse ddana1rodd ddana1rodd Buna ziua! As dori sa stiu daca o pers care acum 45 de ani a fost adoptata cu efecte restranse mai are in prezent calitatea de mostenitor a parintilor ... (vezi toată discuția)
Infiere minor lemia50 lemia50 As dori sa stiu:un minor infiat cu acordul parintilor naturali isi pierde dreptul la mostenire dupa parintii sai naturali? Multumesc (vezi toată discuția)
adoptia cu efecte restranse si succesiunea- consecinte CRISTINAKACSO CRISTINAKACSO Buna ziua , Cine ma poate ajuta cu un raspuns? Am fost adoptata de catre bunici la varsta de 10 ani iar pe actul de adoptie scrie ca sunt adoptata cu efecte ... (vezi toată discuția)