avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Al 13 Salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Al 13 Salariu

Am si eu o nelamurire si sper sa ma ajutati.Din luna octombrie de pe data de 01 .2009 nu m-ai lucrez.Am fost angajat Ca functionar public din data de 13.06.2005 pana in data de 01.10.2009 in cadrul Politiei comunitare de la Primaria Vulcan Jud Hunedoara.Cu data de 01.10.2009 am fost destituit din functie in urma unei comisii de disciplina.Motivu nare rost sa vil spun ca e prea mult de povestit.De pe urma acestei comisii am fost dat afara cu destituirea din functie si nam beneficiat nici de somaj.As dori sa stiu daca prin destituire din functie beneficiez de al 13 salariu care deja s-au dat cu data de astazi tinand cont ca am lucrat 9 luni de zile incepand cu ianuarie pana in octombrie 01.Atata stiu ca daca sar da nu as lua al 13 salariu intreg ci doar pe perioada cat am lucrat in anu respectiv adica de noua luni.Ceea ce nu stiu e daca beneficiez tinand cont ca am fost destituit din functie din cauza acelei comisii si daca da sami puteti da vreun articol ceva.Va
Multumesc si astept raspunsu Dumneavoastra]:([
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 08:09, 12 Martie 2010
In mod firesc trebuie sa beneficiati de al 13 -lea salariu pentru pe3rioada de 9 luni lucrata, art,43 din Lefgea politiei comunitare arata ca beneficiati de salarizarea aplicabila functionarilor publici. Pe de alta parte aplicarea unei sanctiuni disciplinare nu inlatura primirea celui de al 13 lea salariu. Adresati o cerere in acest sens
Imi pare rau , dar nu puteti beneficia de premiul anual( al 13-lea salariu) .
Legea 330/2009 , art.25 alin.(3) " Premiile anuale pot fi reduse sau nu se acorda in cazul persoanelor care in cursul anului au desfasurat activitti profesionale nesatisfacatoare ori au savarsit abateri pentru care au fost sanstionate disciplinar. Aceste drepturi nu se acorda in cazul persoanelor care au fost suspendate sau inlaturate din functie pentru fapte imputabile lor "
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
zzenovia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al.13/lea salariu daniela trif daniela trif in septembrie 2009 am fost concediata pe motiv de restructurare posturi,va rog sa imi spuneti daca am dreptul la al 13/lea salariu. (vezi toată discuția)
Acordarea celui de al 13-lea salariu cjalice cjalice Buna ziua! As vrea sa cunosc exact cum se acorda al 13 lea salariu , in ce baza si daca intra in calcul si perioada in care angajata s-a aflat in cele 126 de ... (vezi toată discuția)
Al 13 - lea salariu Allynia Allynia As dorii sa stiu daca se da sau nu se da al 13-lea salariu pe 2009. Este hotararea ordonatorului de credite? Multumesc! (vezi toată discuția)