avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... actionat in judecata angajatorul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

actionat in judecata angajatorul

Am fost concedieata ,(concediere colectiva ).Am un copil in intretinere.Singurul criteriu au fost pilele cunostintele.Din 7 colege (contabile) au ramas 4 .Toate casatorite ,fara copii in intretinere.Din punct de vedere profesional suntem toate la fel,pot actiona Angajatorul in judecata pentru nerespectarea criteriilor de concediere?Daca da ce ma sfatuiti ?:hm:
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:31, 12 Martie 2010
Da, daca va incadrati in termenul legal de 30 zile calendaristice de la data comunicarii deciziei de concediere.

Este bine sa luati legatura cu un avocat care, eventual sa va intocmeasca contestatia astfel incat sa fie acceptuata neaplicarea criteriilor de stabilire a personalului ce va fi concediat.
Legal ,aveti acest drept
Contactati avocat ,care coroborand faptele cu documentele ,poate sa redacteze contestatia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respectarea c.c.m. la concedieri colective soso35 soso35 Buna ziua Am primit preaviz 20 zile in vederea incetarii contractului de munca ca urmare a reorganizarii activitatii in temeiul art. 65 alin.(1) ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva fara criterii dia310882 dia310882 sunt angajata a unei companii nationale la care se fac concedieri colective, saptamana trecuta s-au intocmit listele cu persoanele concediate pe baza parerilor ... (vezi toată discuția)
Restructurare(concediere) abuziva mihaelaroxana11 mihaelaroxana11 Buna ziua, Incepand cu data de 15.01.2012 mi-a incetat contractul individual de munca din initiativa angajatorului pentru motive care nu tin de persoana ... (vezi toată discuția)