avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... perfectare act de vancare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

perfectare act de vancare-cumparare

am cumparat un teren cu casa de la mostenitorii proprietarilor. 4 dintre mostenitori au mandatat pe o alta persoana sa vanda terenul si imobilul, insa unul dintre mostenitori nu vrea sa vanda, cum as putea sa perfectez un antecontract de vanzare cumparare incheiat in momentul vanzarii intre mandatara celor 4 mostenitori, insa daca celalalt nu isi d
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:47, 12 Martie 2010
In primul rand nu inteleg cum ati cumparat dar vreti sa incheiati un ... antecontract de vanzare cumparare . :-/
la cumparare am facut un antecontract de vanzare cumparare, urmand ca apoi sa perfectam actele, insa mandatara refuza sa mai perfecteze actul
ati incheiat un antecontract de vanzare-cumparare cu 4 din 5 mostenitori ?
intrucat cel de-al 5 -lea nu doreste sa vanda cota sa parte , nici mandatara nu doreste sa perfecteze vanzarea-cumpararea ?
antecontractul s-a incheiat cu cei 4 mostenitori ? ( reprezentati prin mandatar ? )
in caz afirmativ, dvs. puteti sa-i actionati in instanta pe cei 4 mostenitori, printr-o actiune in constatare, solicitand instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de act autentic de vanzare-cumparare .
veti ramane in indiviziune cu mostennitorul care nu doreste sa-si vanda cota sa parte .
ulterior solicitati iesirea din indiviziune, cu obligatia platii sultei catre mostenitorul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare teren Unchiul meu (fratele bunicii) a incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru un teren, care la aceea data era proprietatea strabunicii(decedate) ptr. ca nu ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune! Toth Sz. Toth Sz. in speta este vorba despre un bun imobil, sub forma unei proprietati private, alcatuita din casa anexe gospodaresti, precum teren aferent. proprietari sunt ... (vezi toată discuția)
Vanzare drept de succesiune pitikudj pitikudj Buna ziua, Va prezint urmatoarea speta.Sunt mostenitor prin certificat de mostenitor a unei cote parte dintr-un teren arabil la care nu s-a facut carte ... (vezi toată discuția)