avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

sunt separat de sotie de aproape 3 ani, si am un baietel de 9 ani care in tot acest timp a stat la mine. ma intere seaza daca dupa atata timp se poate sa am dreptul la copil si sa divortez cat mai usor.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:29, 12 Martie 2010
Cat mai usor puteti divorta, daca si sotia ar fi de acord cu aceasta. Tinand cond ca exista la mijloc un copil, se va impune si audierea unor matori, ancheta sociala etc. Va sfatuiesc sa apelati la serviciile unui avocat
buna ziua .
daca copilul a ramas in grija dvs. in toata acesta perioada de timp. conduce la concluzia ca sotia este de acord ca dvs. s ava ocupati d ecresterea si educarea minorului .
investiti instanta de judecata cu actiunea de divort si incredintare a minorului , aratati instantei ca dvs. va ocupati de cresterea si educarea acestuia de la data separarii in fapt de sotia dvs.
se va audia un martor si se va dispune efectuarea anchetei sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de divort si valoarea pensiei alimentare ContSters115122 ContSters115122 Buna ziua, Sunt casatorita de 1 an si 6 luni. In urma acestui mariaj a rezultat un copil care acum are 8 luni. De aprox. doua luni de zile, din pricina ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorului sorin77 sorin77 as vrea sa stiu in ce conditii eu ca tata as putea obtine incredintarea minorului.sunt in divort cu sotia din culpa comuna,ea a cerut incredintarea catre ea cu ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului unui minor flyxy16 flyxy16 sunt in divort cu sotia,la ancheta sociala facuta la autoritatea tutelara si nu acasa cum ar trebui fata mea care are virsta de 12 ani a fost intrebata de fata ... (vezi toată discuția)