avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale LOGAN IN LEASING
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

LOGAN IN LEASING

Buna ziua, am un contract pe 7 ani cu RCI LEASING pt. un logan luat in 2007.Am platit un anume avans , ratele la fel sunt platite la zi ,problema este alta : de ce pe scadentarul meu de plata care m-i l-au inmanat ei apare rata de142,61 euro de la prima pana la a 84-a rata iar la ei apare rata de 151 euro ?Am sunat la ei si o doamna de acolo mi-a spus ca rata mea este de 151 euro ,eu ii spuneam ca am rata de 142,61 euro conform scadentarului de plata, ea ca nu se poate asa ceva ,pana la urma i-am trimis prin fax scadentarul de plata si am sunat-o mai tarziu. Raspunsul danseia fost ca este in regula si ca eu nu am citit contractul inainte de semnarea actelor.Este adevarat ca la un anumit capitol din contract scrie ca pe langa rata de leasing mai trebuie platita o taxa de gestiune lunara de 7 euro dar acest lucru l-am descoperit ulterior . Nu era oare normal sa fie trecuta direct in rata intreaga suma ca asa mi se pare corect pt.o institutie care se respecta .?Dar unde este corectitudinea ? Mi se pare o lipsa de respect fata de client .Se intampla des cand cei de la banci, si nu numai,dau credite sau masini fara sa-ti explice absolut toate detaliile, chitibusurile, si lucrurile ulterioare . Dar ei din ce sa traiasca decat de pe urma unor fraieri ca noi care apelam la ei.Dumneavoastra cum vi se pare treaba asta, cine are dreptate? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 13:50, 12 Martie 2010
Din pacate trebuie sa va confirm ca trebuie sa achitati 151 euro , pt. ca asa scrie in contract , nu ? Tot din pacate aceasta procedura este foarte des intalnita in practica , norocul dvs. fiind totusi faptul ca diferenta este mica ... cunosc cazuri cand diferenta era de peste 20% .. :closedtopic:
Ultima modificare: Vineri, 12 Martie 2010
Adrian Marin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata ratelor la masina gospodar gospodar Am achizitionat un Logan acum 3 ani si ceva. De circa 3 luni nu am mai putut plati ratele. Astazi m-au sunat de la RCI Leasing sa ma duc sa predau ... (vezi toată discuția)
Diferente de curs valutar leasing financial dutescu maria dutescu maria Buna ziua, Am prima achizitie de autoturism in leasing financiar de la RCI-Leasing. Prima factura cu avans si comision a fost ok. A doua factura se prezinta ... (vezi toată discuția)
Leasing - executare silita bigbos bigbos am luat un logan in leasing in 2008 de la rci leasing si nu am mai putut plati ratele masina a fost recuperata de rci leasing cu rezilierea contractului bun ... (vezi toată discuția)