avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj divort
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj divort

Fratele meu a divortat si in urma divortului au impartit lucrurile mobile in fata unui avocat cu martori si a ramas apartamentul. Este o dedreptate la mijloc deoarece increderea fratelui si escrocheria cumnatei isi spune cuvantul.Ca urmare:
- pana acum 8 ani ei locuiau la parintii mei
- suntem 4 copii la parinti
- sora cea mai mare care a decedat de 2 ani, l-a despagubit pe fratele meu cu suma de 34 mil. cu care acesta si-a cumparat o garsoniera direct pe numele lor, nefacand vreun act atunci sa se arate provenienta banilor, dar au mers pe incredere ca sa se poata muta sora mea in casa cu parintii urmand cala succesiune el sa nu mai aiba pretentii
-fratele meu intre timp a schimbat garsoniera pe un apartament, care acuma trebuie sa-l imparta cu nesimtita de ex nevasta care nu mai recunoaste nimic
Ar exista vreo posibilitate de castig in instanta prin care sa dovedeasca ca el are dreptul la mai mult de 50%???Singurele acte care le are sunt contractele de vazare ale surorii care vandu-se apartamentul ei si i-a dat bani fratelui de garsoniera , sunt facute in aceiasi luna,cumnatul si nepotii ca martori, mama si noi copiii tepuiti,pentru ca am mers pe incredere. Exista vreo sansa?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 14:26, 12 Martie 2010
una mica de tot:((
Sanse pot exista (ca in foarte multe cazuri), dar speta trebuie studiata de un avocat, indeaproape, in intregime si in toate detaliile ei. Mai mult, desi proba actelor juridice ce depaseste o anumita valoare, nu se poate face in dreptul civil decat prin inscrisuri (art.1191 si urm. C.civ.), cu toate acestea, intre soti, datorita relatiilor specifice si a increderii acordate reciproc de membrii familiei, unele acte juridice se pot proba si cu martori, chiar referitor la ceea ce cuprinde actul scris.
Consultati un avocat care va trebui sa studieze intreaga speta (inclusiv la aspectele referitoare la partajul bunurilor mobile) si va sti ce are de facut, stabilind impreuna cu dvs. metodele, tehnicile si procedura juridica ce trebuie urmata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frate decedat, dezbatere succesorala fara martori dovleacmihaela dovleacmihaela buna seara . va rog frumos sa-mi spuneti daca intr-un proces (dezbatere succesorala ) nu am martori pt ca vecinii nu-l cunosc prea bine pe defunct (de mai ... (vezi toată discuția)
Martor in proces - afin vioric vioric Buna ziua si multumesc tuturor celor care pot sa-mi dea o informatie. Sunt in proces de deschidere a succesiunii fratelui decedat si a tatalui decedat .Am ... (vezi toată discuția)