avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia crestere copil dar pt cel de-al doilea
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia crestere copil dar pt cel de-al doilea

buna ziua am si eu o nelamurire, in cazul in care in prezent beneficiez de aceasta indemnizatie de crestere copil pana la data de 5 iulie 2010 as dori sa stiu daca acum sunt insarcinata si nasc inainte ca primul copil sa faca 2 ani, mai exact prin 25-27 iunie 2010, mai beneficiez de indemnizatie pt cel de-al doilea?daca da ce acte ar mai trebuii depuse dupa ce nasc sau inainte ,mentionez ca inainte de primul copil am lucrat intr-o asociatie familiala mai nou cum se numeste acum intreprindere familiala.va rog daca puteti sa-mi dati detalii despre ce am de facut, despre ce acte, concedii etc.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:38, 12 Martie 2010
de beneficiat veti beneficia atata timp cat ati beneficiat si prima data, cresterea copil este considerata vechime in munca.
1. Iata ce spune Norma de aplicare a OUG 148/2005:
Art. 8. -
(1) In cazul in care persoana indreptatita, beneficiara a concediului si a indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copiilor cu handicap, naste in aceasta perioada unul sau mai multi copii ori i se incredinteaza spre adoptie, i se incuviinteaza adoptia, i se dau in plasament unul sau mai multi copii ori este numita tutore, concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 1 alin. (1) din ordonanta de urgenta, se prelungeste corespunzator pana la incheierea duratei de acordare pentru cel din urma copil, conform legii, a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1) se acorda o singura indemnizatie.

2. Asadar nu mai trebuie sa faceti alte acte:
- veti merge la angajator si faceti o cerere (anexati si copie dupa certificatul de nastere a copilului) de prelungire a suspendarii contractului individual de munca pentru CCC pana la 2 ani;
- la dosarul facut pentru primul copil anexati copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil.
va multumesc mult pt raspuns insa as mai avea o intrebare,nu mai am nevoie de cele 126 zile concediu si in special de cele 42 zile de dupa nastere,nu trebuie sa le mai iau de la medicul de familie?toate acestea le depun la primaria de care apartin ca si la primul copil?va multumesc inca o data din suflet
1. Nu mai aveti ce face cu concediul de maternitate, nu il mai plateste nimeni.
2. Nu mai aveti nevoie de cele 42 de zile de postnatal.
3. In raspunsul meu anterior v-am redat ce spune legea: "concediul pentru cresterea copilului se prelungeste corespunzator pana la incheierea duratei de acordare pentru cel din urma copil, conform legii, a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului".
4. Certificatul de nastere il depuneti la Primarie, unde ati depus si dosarul pentru primul copil.
5. Mai cititi odata mesajul meu anterior in care spun exact ce trebuie sa faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil bebe 2 catalinaciobanu catalinaciobanu Buna ziua, Eu beneficiez in prezent de indemnizatie 85 % pt crestere copil ( am un baietel de 1 an si 9 luni ) si sunt insarcinata in 7 luni. Urmeaza sa nasc ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului ana monica ana monica buna ziua, Ma numesc Ana si am nevoie de ajutorul unui expert.Am nascut acum 10 luni si beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului pana la doi ani ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere copil evamaria2009 evamaria2009 Buna ziua , am marea rugaminte sa-mi spuneti daca beneficiez deja de indemnizatia de crestere copil in varsta de 1 an si 7 luni iar luna viitoare voi naste cel ... (vezi toată discuția)