avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1069 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Bunicii mei au decedat in 2009 si 1990. Au detinut o casa si terenuri in judetul Mures. Au avut 3 copii (tatal meu a decedat in 2005, iar fratele lui in 2007) iar unul a locuit cu bunica in ultimii ani dar nu au incheiat un contract de intretinere. Dupa moartea bunicii in 2009 am incercat sa discut cu unchiul meu cu privire la impartirea mostenirii dar el doreste sa locuiasca in continuare in casa respectiva desi nu are acordul meu. Intrebarile mele sunt: 1) am nevoie neaparat de avocat pentru deschiderea succesiunii in instanta? 2) de ce acte am nevoie concret pentru a deschide succesiunea si care sunt pasii? 4) pot cere ca unchiul meu sa imi plateasca o anumita suma de bani pentru ca a locuit in casa respectiva din anul mortii tatalui meu si pana in prezent fara acordul meu? Mu;tumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:20, 13 Martie 2010
Cum spuneam, depinde daca ati acceptat mostenirea... daca noi intrebam si dv, ignorati, degeaba ne mai puneti alte intrebari in plus.
Noi nu intrebam de dorul lelii, ci ca e important si relevant ca sa ne formam o opinie cat de cat la obiect... :(
Daca nici impozit n-ati platit, ma indoiesc de vreo acceptare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ormenisan alina ormenisan alina Bunica mei au decedat in 2009 si 1990. Au detinut o casa si terenuri in judetul Mures. Au avut 3 copii (tatal meu a decedat in 2005) iar unul a locuit cu ... (vezi toată discuția)
Mosteniri mihangr mihangr Buna seara! Spuneti-mi va rog ce e de facut in urmatoarea speta. Parintii mei platesc impozit pt o casa la tara, de 11 ani de cand au murit bunicii din partea ... (vezi toată discuția)
Despre mosteniri , succesiuni nasobraznic nasobraznic Buna seara. Tatal meu decedat acum 3 ani. Trebuie da fac succesiunea dupa casa lui parinteasca. In accea casa au stat (parintii.lui Amandoi decedati) si acum ... (vezi toată discuția)