avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajuta casatoria civila????
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajuta casatoria civila????

Buna ziua,ma numesc Beatrice si am o mare nelamurire...trebuie sa te casatoresti civil pentru a putea obtine mai multe drepturi si ajutoare pentru viitorul copil ?mentionez ca sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in spania si inca nu am facut nici un demers pentru oficirerea relatiei. Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:07, 12 Martie 2010
Vorbiti cu un avocat spaniol.
Multumesc pentru raspuns,dar as fi dorit sa stiu in special daca ajuta casatoria parintilor in special pentru actele care se fac dupa nastere.
Nu neaparat.
Ce acte de dupa nastere?
Daca nasteti copilul acolo, va avea automat cetatenie spaniola, daca locuiti dvs. sau tatal va primi si alocatia din Spania, care pot sa spun ca e destul de consistenta.
Buna ziua si multumesc de ajutor.Amandoi locuim in spania diferenta este ca tatal munceste si are contract,iar eu nu .Alocatia de care imi spuneti este aceea de 2500 eur sau mai exista si alt ajutor care sa il obtina macar tatal ? multumim pentru raspuns
Indiferent de consecintele juridice,in astfel de situatii,din punctul meu de vedere sfatul este numai unul.
Faceti ce simtiti si ce credeti ca este mai bine pentru dvs.si pentru noul nascut.
Nu trebuie sa faceti altceva pentru ca a spune "da" este cel mai usor,ulterior este posibil,in functie de viitoarele evolutii sau involutii sa fie mai greu..
In principal,alocatia de 2500 de Euro ar dori multi romani sa o aiba macar ca salariu.
In rest,sunt probleme de legislatie spaniola,care in Romania sunt cam necunoscute.

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara spania yoroxana yoroxana Buna ziua! am un baietel de 2 ani si 8 luni cu un cetatean spaniol,am nascut in spania iar copilul are cetatenie spaniola si este recunoscut de tatal sau,acum ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere copil florencia florencia Buna seara.Sunt singura in Spania,voi naste aici in 1 sau 2 saptamani si tatal nu poate veni sa-l recunoasca(nu suntem casatoriti).Este mai bine sa raman sa-i ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil nascut in spania segovia_48 segovia_48 Ce drepturi are un copil nascut la Madrid in anul 2006?- nationalitate roman. Copilul are certificat de nastere romanesc si numar de identificare de cetatean ... (vezi toată discuția)